Vladimir Putin a vorbit despre ororile războiului. Ce s-a întâmplat cu familia sa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

de A.B.    |    01 Mai 2015   •   09:59
Vladimir Putin a vorbit despre ororile războiului. Ce s-a întâmplat cu familia sa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
Vladimir Putin a povestit viaţa părinţilor săi într-un articol publicat joi în revista "Russki Pioner". Acesta a dezvălui mai ales momentele din cel de-al Doilea Război Mondial, când tatăl său a fost grav rănit, iar fratele mai mare a murit.

"Tatălui meu nu îi plăcea să evoce acest subiect. Cu toate acestea, atunci când adulţii se adunau pentru a schimba amintiri, eu eram mereu acolo ca să-i ascult. Anume din aceste discuţii am obţinut informaţii despre război, despre ceea ce s-a întâmplat cu familia mea", scrie preşedintele rus într-un articol intitulat "Viaţa este un lucru simplu şi crud".

Tatăl lui Putin a făcut serviciul militar ca simplu matelot în forţele submarine, la Sevastopol, în Crimeea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, el a fost rănit la un picior. "Tata mi-a spus că rana era gravă. El a avut toată viaţa schije în picior, pe care nu şi le-a scos niciodată. Piciorul îl durea, însă medicul a preferat să nu-i atingă micile fragmente pentru a nu-i distruge osul. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că amputarea a fost evitată", dezvăluie liderul de la Kremlin.

Fratele meu mai mare a murit când tata era pe front, continuă Putin. El a fost separat de mama pentru a fi plasat într-un centru de primire în vederea evacuării, adaugă preşedintele rus. "Anume acolo a murit după ce a contractat difterie. A fost o adevărată tragedie pentru familia mea", deplânge el. "Sunt un copil născut târziu. (Mama mea) m-a născut la vârsta de 41 de ani", recunoaşte Putin. În opinia preşedintelui rus, nu există nici măcar o singură familie care să nu fi pierdut câte un membru de-al său în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

x close