Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin nu va participa la summitul climatic COP26. Liderul rus nu și-a motivat decizia

Vladimir Putin nu va participa la summitul climatic COP26. Liderul rus nu și-a motivat decizia

Președintele Rusiei nu se va prezenta la summitul climatic COP26. Întâlnirea va avea loc în perioada 31 octombrie - 12 noiembrie, la Glasgow.

Vladimir Putin nu va participa la summitul climatic COP26. Liderul rus nu și-a motivat decizia
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    20 Oct 2021   •   15:26

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt de la Kremlin. Acesta nu a explicat care este motivul pentru care liderul rus va absenta.

În schimb, oficialul a precizat că problemele climatice reprezintă o prioritate ”importantă” pentru Rusia.

Absența lui Putin este văzută ca o lovitură pentru eforturile de negociere ale unui nou acord pentru a opri creșterea temperaturilor globale, scrie BBC.

"Din păcate, Putin nu va zbura la Glasgow", a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, adăugând că schimbările climatice sunt "una dintre cele mai importante priorități ale politicii noastre externe".

Putin nu a comentat anunțul, dar, anterior, într-o declarație de la un forum internațional energetic din Moscova, la 13 octombrie, liderul rus a menționat că pandemia de coronavirus ar fi motivul pentru care nu ar vrea să se deplaseze.

„Nu sunt încă sigur dacă voi merge personal (n.r.- la COP26), dar cu siguranță voi participa la el”, a spus el.

La începutul lunii octombrie, premierul australian a atras critici pe scară largă, după ce a sugerat că ar putea să nu se prezinte la summit. Ulterior, a revenit asupra deciziei și a declarat că va participa.

COP26 este cea mai mare conferință privind schimbările climatice, de după discuțiile de la Paris din 2015. În jur de 200 de țări sunt rugate să își planifice reducerea emisiilor până în 2030.

 

×
Subiecte în articol: summit glasgow
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close