Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, amenințare la adresa SUA

Vladimir Putin, amenințare la adresa SUA

Vladimir Putin, amenințare la adresa SUA
05 Sep 2017   •   16:41

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat marţi că o eventuală decizie a SUA de a furniza Ucrainei arme defensive va alimenta conflictul din estul acestei ţări şi i-ar putea determina pe separatiştii proruşi să-şi extindă operaţiunile militare acolo, transmite agenţia Reuters. 

Ideea unei posibile livrări de astfel de arme pentru Ucraina - respinsă de fosta administraţie a preşedintelui american Barack Obama - a fost evocată luna trecută de secretarul american al apărării, Jim Mattis, în timpul unei vizite la Kiev. 

Răspunzând unei întrebări pe acest subiect la un briefing de presă organizat la Xiamen (China) în timpul summitului BRICS, preşedintele Putin a spus că Washingtonul decide cui vinde sau oferă arme, dar a dezaprobat o astfel de mişcare. 

'Livrarea de arme către o zonă de conflict nu ajută eforturile de pace, ci doar agravează situaţia', a indicat liderul de la Kremlin. 'O asemenea decizie nu va schimba situaţia, în schimb numărul victimelor va creşte', a continuat el, sugerând apoi că separatiştii din estul Ucrainei ar putea răspunde prin intensificarea campaniei lor militare. 

'Autoproclamatele republici (din estul Ucrainei) au arme destule, inclusiv unele capturate de la partea adversă (...) Este greu de imaginat cum vor răspunde (...) Probabil vor desfăşura arme în alte zone de conflict', a mai menţionat Putin în declaraţia despre care agenţia Reuters notează că poate fi interpretată drept o ameninţare voalată.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin SUA amenintare Ucraina
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close