Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, amenințare voalată la adresa României. Radu Tudor: "Este foarte deranjat că ne apărăm eficient"

Vladimir Putin, amenințare voalată la adresa României. Radu Tudor: "Este foarte deranjat că ne apărăm eficient"

Vladimir Putin face noi amenințări care vizează și România. Rusia va reacţiona la tentativele altor ţări de a rupe ''echilibrul strategic, referindu-se la sistemul global de apărare antirachetă, desfăşurat de Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor.

Vladimir Putin, amenințare voalată la adresa României. Radu Tudor: "Este foarte deranjat că ne apărăm eficient"
Sursa foto: AP
de Mia Lungu    |    02 Noi 2021   •   15:16

Moscova este îngrijorată că o apărare antirachetă eficace le va permite adversarilor săi occidentali să abandoneze înţelegerea reciprocă privind apărarea, care timp de decenii a împiedicat superputerile nucleare să se atace reciproc. 

"Noi ştim foarte bine că unii dintre omologii noştri străini nu se vor opri din încercarea de a rupe acest echilibru, inclusiv prin intermediul desfăşurării de elemente ale apărării antirachetă globale în apropierea imediată a frontierelor noastre. Nu putem ignora aceste ameninţări la adresa securităţii Rusiei şi vom reacţiona la ele în mod corespunzător. 

Chiar acum, o navă de război americană a pătruns în Marea Neagră şi am putut să o observăm cu ajutorul binoclului sau ţintelor aferente sistemelor noastre de apărare.", a declarat liderul de la Kremlin.

Analistul militar și realizatorul Radu Tudor a explicat, la Antena 3, la ce se pot aștepta țările europene, după declarațiile controversate ale lui Putin.

"Federația Rusă știe foarte bine ce înseamnă elementele scutului NATO anti-rachetă, găzduite și pe teritoriul României, la Deveselu. Eu înțeleg așa: că Vladimir Putin este foarte deranjat de faptul că ne apărăm și că o facem eficient. El ar fi vrut să fim vulnerabili, să ne temem de agresiunile Rusiei declanșate în Georgia și Ucraina și să fim cât se poate de maleabili în privința amenințărilor Rusiei.

România se apară. NATO se apară. Elementele scutului american anti-rachetă, care este sub comandă NATO, reprezintă elemente 100% defensive. Ele nu pot deveni niciodată ofensive prin structura lor.

Din păcate Rusia trăiește în continuare sub amprenta puternică a unor realități de tip sovietic. Trebuie tot timpul inventat un dușman extern, un unamic care vrea mâine să facă rău Rusiei. Am învățat și noi în comunism că realitatea este alta decât propaganda oficială. 

Retorica lui Vladimir Putin este pentru consum intern. Are mari probleme de popularitate și de impunere a unor măsuri de forță. Oamenii se simt foarte apăsăți și, din când în când, la câteva luni, trebuie să readucă în atenția opiniei publice acest gen de mesaje cum că cineva vrea să atace Rusia. Nimeni nu vrea să atace Rusia, vrem un dialog cu Federația Rusă."

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin amenintare radu tudor
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close