Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: "Aprovizionarea cu arme în Siria ar trebui oprită"

Vladimir Putin: "Aprovizionarea cu arme în Siria ar trebui oprită"

Vladimir Putin: "Aprovizionarea cu arme în Siria ar trebui oprită"
08 Apr 2013   •   13:55

Este necesar ca importul de arme, ale părţilor implicate în conflictul din Siria, să fie oprit, a spus preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, la Hanovra.

"Nu avem încă o soluţie în problema siriană. Ce cred eu că ar trebui făcut? Să se oprească importul de arme în ţară, dar acesta trebuie să fie îndreptat împotriva ambelor forţe beligerante", a declarat Putin, prezent în Germania la o întrunire anuală de colaborare industrială.

Liderul de Kremlin a răspuns acuzaţiilor conform cărora Rusia furnizează în continuare arme regimului de la Damasc: "Noi aprovizionăm regimul legitim. Asta nu este interzis de nicio lege internaţională", a admis Putin.

Moscova a susţinut în repetate rânduri că îşi îndeplineşte contractele deja semnate şi că trimite în Siria doar tehnică militară defensivă.

Putin a citat un material din New York Times, în care se spunea că rebelii sirieni au primit recent 3,5 tone de arme şi muniţii.

"Există norme legale internaţionale care spun că este inacceptabil să aprovizionezi cu arme diverse grupuri rebele, care încearcă să destabilizeze situaţia dintr-o anumită ţară. Acest lucru trebuie să înceteze!", a adăugat preşedintele rus.

×
Subiecte în articol: Siria rebeli sirieni
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close