Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin ASIGURĂ că Rusia va face tot posibilul pentru a garanta securitatea JO de la Soci

Vladimir Putin ASIGURĂ că Rusia va face tot posibilul pentru a garanta securitatea JO de la Soci

Vladimir Putin ASIGURĂ că Rusia va face tot posibilul pentru a garanta securitatea JO de la Soci
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
18 Ian 2014   •   14:43
Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a adresat vineri posturilor de televiziune străine pentru a asigura că Rusia va face "tot" posibilul pentru a garanta securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci, care se vor deschide la 7 februarie, relatează AFP, conform Mediafax.
În momentul în care Putin susţinea aceste declaraţii, o dublă explozie s-a produs la Mahacikala, capitala Daghestanului, republică situată în Caucazul rus.
"Misiunea noatră în calitate de organizatori este să garantăm securitatea participanţilor şi a spectatorilor acestei sărbători sportive şi vom face totul în acest sens", a declarat Putin într-un interviu acordat la Soci mai multor posturi de televiziune ruseşti şi străine, din care un fragment a fost difuzat vineri. 
"Dacă ne vom permite să dăm dovadă de slăbiciune, să ne arătăm teama, vom ajuta teroriştii să îşi atingă obiectivele", a declarat Putin.
"Comunitatea internaţională, care lucrează în toate domeniile - umanitar, politic, economic -, cred că trebuie să îşi unească eforturile în lupta împotriva actelor teroriste, a uciderii persoanelor nevinovate", a adăugat Putin, al cărui interviu va fi difuzat integral duminică seara.
Vladimir Putin a ordonat măsuri de securitate sporite în apropierea Jocurilor Olimpice, care se deschid la 7 februarie.
Rebeliunea islamistă în Caucaz a promis să facă totul pentru a împiedica organizarea acestor Jocuri Olimpice. 
Temerile de a vedea aceste ameninţări puse în aplicare au fost întărite de două atentate sinucigaşe soldate în total cu 34 de morţi la 29 şi 30 decembrie la Volgograd, un oraş din sudul Rusiei. Acestea nu au fost revendicate până în prezent.
 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close