Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, avere fabuloasă estimată la 200 de miliarde de euro

Vladimir Putin, avere fabuloasă estimată la 200 de miliarde de euro

Vladimir Putin, avere fabuloasă estimată la 200 de miliarde de euro
Sursa foto: Foto: Kremlin.ru
17 Oct 2015   •   22:35

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, nu mai are nevoie de nicio introducere. El este la al treilea mandat de preşedinte, întrerupt doar din cauza Constituţiei, când a trebuit să "îl lase" pe prietenul său, Dmitri Medvedev, în locul său. 

 
Vladimir Putin a devenit președinte interimar al Rusiei la data de 31 decembrie 1999, după ce președintele Boris Elțîn își dăduse demisia, iar apoi a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2000. 
 
În 2004, el a fost reales pentru un al doilea mandat, care a durat până în 7 mai 2008.
 
Din cauza limitei prevăzute de Constituție, Putin nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat prezidențial consecutiv în 2008, dar după victoria succesorului sprijinit de el, Dmitri Medvedev în alegerile prezidențiale, Putin a fost numit de acesta prim-ministru al Rusiei. Putin a ocupat această funcție în intervalul 8 mai 2008 – 4 martie 2012. În 2012 a devenit pentru alți 6 ani președinte al Federației Ruse (în urma modificării Constituției).
 
Despre fostul spion KGB se spun multe lucruri, inclusiv că ar fi cel mai bogat om din lume. Conform unor surse, Putin ar fi ajuns să strângă o avere estimată la aproximativ 200 de miliarde de euro. 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close