Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare din Rusia, după o o zi cu un nou record de morți

Vladimir Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare din Rusia, după o o zi cu un nou record de morți

Preşedintele rus Vladimir Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare din Rusia împotriva noului coronavirus, după ce bilanţul deceselor zilnice asociate COVID-19 a atins cel mai înalt nivel al său de la începutul pandemiei.

Vladimir Putin cere accelerarea campaniei de vaccinare din Rusia, după o o zi cu un nou record de morți
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    12 Oct 2021   •   19:17

"Vaccinarea îi protejează pe oameni de infectare, de simptome grave. Trebuie să creştem ritmul de vaccinare", a spus preşedintele rus, adresându-se parlamentarilor aleşi recent în aceste funcţii.

Autorităţile de la Kremlin au pus creşterea numărului de infectări pe seama procentului insuficient de persoane care s-au vaccinat până în prezent, deși în Rusia a dezvoltat şi a lansat foarte repede vaccinul Sputnik.

În ultimele 24 de oreau fost raportate 973 de decese, din cauza COVID-19, în creştere faţă de ziua precedentă luni, 11 octombrie, când alte 957 de persoane au decedat, în Rusia, în timp ce numărul total al deceselor înregistrate, de la debutul pandemiei a crescut, ajungând astfel la 218.345 de decese.

Oficiali guvernamentali au exprimat îngrijorări legate de ritmul de infectare şi de intensitatea virală a noilor cazuri diagnosticate.

"Principala caracteristică a actualului val epidemiologic este creşterea rapidă a numărului de cazuri, precum şi un număr mare de pacienţi ale căror infecţii arată o progresie rapidă în doar două-trei zile şi care necesită resuscitare", a anunţat ministrul rus al Sănătăţii, Mihail Muraşko, potrivit Reuters.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close