Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin le dă ruşilor zile libere după Paşte, pentru a opri creşterea infecţiilor cu COVID

Vladimir Putin le dă ruşilor zile libere după Paşte, pentru a opri creşterea infecţiilor cu COVID

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat, vineri, prelungirea perioadei nelucrătoare pentru a tempera infecţiile cu COVID, anunţă presa internaţională.

Vladimir Putin le dă ruşilor zile libere după Paşte, pentru a opri creşterea infecţiilor cu COVID
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    23 Apr 2021   •   14:27

Astfel, preşedintele a decis că perioada 4 - 7 mai va fi una nelucrătoare.

Preşedintele rus a luat o decizie similară anul trecut, când a decretat că zilele libere dintre sărbătorile religioase de la începutul lui mai 2020, mai exact 6,7 şi 8, vor fi nelucrătoare.

Rusia a înregistrat 4,7 milioane de cazuri de COVID până în prezent şi peste 105.000 de decese. Între timp, 4,3 milioane de ruşi au fost declaraţi vindecaţi de coronavirus.

Autorităţile se confruntă, în paralel, cu lipsa de interes şi cu neîncrederea cetăţenilor în vaccinul Sputnik V. 

Un sondaj publicat de Moscow Times la începutul lui martie arăta că doi din trei ruși cred în teoria conspirației potrivit căreia coronavirusul este o armă biologică creată de cercetători.

Peste jumătate din respondenți (56%) au declarat că nu se tem de infectarea cu SARS-CoV-2 comparativ cu 43% care au afirmat că acest lucru îi îngrijorează.

Scepticismul față de vaccinare era în creştere, luna trecută, în Rusia: 62% din cei care au participat la sondaj au spus că nu vor să fie inoculați cu vaccinul Sputnik V. Doar 30% au spus că vor să fie vaccinați.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close