Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin amenință că va cere redesenarea granițelor României: "Dacă cineva dorește să deschidă Cutia Pandorei, ok, hai să o facem!"

Vladimir Putin amenință că va cere redesenarea granițelor României: "Dacă cineva dorește să deschidă Cutia Pandorei, ok, hai să o facem!"

Vladimir Putin amenință că va cere redesenarea granițelor României: "Dacă cineva dorește să deschidă Cutia Pandorei, ok, hai să o facem!"
03 Sep 2016   •   16:47

Vladimir Putin amenință că dacă va fi silit să cedeze insulele Kurile Japoniei, Rusia va cere redesenarea granițelor din Estul Europei, Polonia, România și Ungaria fiind în vizorul său, conform bn24.ro

Într-un interviu acordat Bloomberg și publicat pe pagina de internet a Kremlinului, Putin spune: „Dacă cineva dorește să reconsidere rezultatele celui de-al doilea Război Mondial, hai să discutăm. Dar atunci trebui să discutăm nu numai de Kaliningrad, dar și de Estul Germaniei, de orașul Lvov, de o parte din Polonia și așa mai departe. Ungaria și România sunt și ele pe lista asta. Dacă cineva dorește să deschidă Cutia pandorei, ok, hai să o facem”.

”Nu ne vindem teritoriile, cu toate ca problema Tratatului de pace cu Japonia este cruciala si ne-ar placea sa gasim o solutie cu prietenii nostri japonezi’‘, a declarat Putin intr-un interviu pentru agenția Bloomberg, publicat pe site-ul Kremlinului.

Relatiile dintre Moscova si Tokyo sunt tensionate din cauza unei dispute referitoare la patru insule din arhipelagul Kurilelor, ocupate la sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial de catre fosta URSS si revendicare de catre Japonia, ceea ce a impiedicat cele doua tari sa semneze un tratat de pace la incheierea razboiului si pana in prezent.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close