Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin dă asigurări că "nu are nicio intenţie de a invada estul sau sudul Ucrainei"

Vladimir Putin dă asigurări că "nu are nicio intenţie de a invada estul sau sudul Ucrainei"

Vladimir Putin dă asigurări că "nu are nicio intenţie de a invada estul sau sudul Ucrainei"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
29 Mar 2014   •   09:44
Secretarul general ONU, Ban Ki-moon, a declarat vineri că preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a asigurat că nu are "nicio intenţie" de a invada estul sau sudul Ucrainei, relatează AFP, conform Mediafax.
"Preşedintele (rus) Putin mi-a spus că nu are nicio intenţie de a desfăşura o operaţiune militară", a afirmat Ban Ki-moon, întrebat despre o posibilă invazie a trupelor ruse în sudul şi estul rusofon al ţării. 
De asemenea, el a menţionat că Putin şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu "anumite elemente radicale care activează de-a lungul frontierei".
Secretarul general ONU a reiterat că încearcă să convingă Moscova şi Kievul "să iniţieze un dialog direct şi constructiv". "În această perioadă tensionată, o singură scânteie este suficientă" pentru a agrava conflictul, fapt ce ar putea avea "consecinţe imprevizibile", a avertizat el.
"ONU îşi va continua eforturile pentru soluţionarea crizei (din Ucraina) prin diplomaţie şi observatori pentru drepturile omului", a adăugat Ban Ki-moon. 
El a deplâns faptul transformării "crizei din Ucraina" în "criză cu privire la Ucraina" între Rusia şi Occident.
Aceste tensiuni, a explicat el, monopolizează atenţia comunităţii internaţionale şi o împiedică să se concentreze asupra unor probleme comune, precum dezvoltarea durabilă şi încălzirea climatică globală.
 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close