Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a ieșit în fața rușilor cu declarația de avere în care reapar mașinile GAZ și garajul de 18 metri pătrați | Cine îl ajută pe președintele rus să nu candideze singur în martie

Vladimir Putin a ieșit în fața rușilor cu declarația de avere în care reapar mașinile GAZ și garajul de 18 metri pătrați | Cine îl ajută pe președintele rus să nu candideze singur în martie

Omul care și-a propus să readucă Rusia la poziția de putere din vremea URSS și-a dezvăluit averea în fața alegătorilor de la care vrea încă un mandat de președinte.

Vladimir Putin a ieșit în fața rușilor cu declarația de avere în care reapar mașinile GAZ și garajul de 18 metri pătrați | Cine îl ajută pe președintele rus să nu candideze singur în martie
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2024   •   18:08

Investigațiile presei internaționale au relevat că averea reală a lui Vladimir Putin se ridică la mai multe miliarde de dolari.

În actele oficiale, președintele rus apare drept un om destul de înstărit, comparativ cu majoritatea cetățenilor, dar nici pe departe miliardar în dolari.

Întrucât candidează din noul la președinția Federației Ruse în primăvara acestui an, Vladimir Putin și-a transmis coordonatele financiare către Comisia Electorală Centrală a Federației.

Declarația de avere a lui Putin: 750 de mii de dolari câștigați în șase ani

Conform acestui organism, Vladimir Putin a câștigat peste 67,5 milioane de ruble, echivalentul a 752.000 dolari, din 2017 până în 2022.

Printre sursele de venit din declarația liderului de la Kremlin se numără salariul, randamentul depozitelor bancare, valorile mobiliare, pensia militară și vânzarea de proprietăți.

Putin încă deține apartamentul de 77 de metri pătrați, citat deseori, precum și un garaj 18 metri pătrați în Sankt Petersburg.

De asemenea, președintele are trei mașini, toate de fabricație rusească: două GAZ M21 din 1960 și 1965, precum și o Lada Niva 2009. Mai are, de asemenea, o remorcă auto "Skif".

În conturile bancare ale lui Putin se află o sumă totală de 54.416.604,52 de ruble. În plus, președinte rus mai declară 230 de acțiuni ale PJSC Bank St. Petersburg.

Cine îl ajută pe Putin să nu candideze singur în alegeri

În afara lui Putin, care a modificat Constituția pentru a putea conduce Rusia până dincolo de anul 2030, în alegerile prezidențiale mai candidează șeful formațiunii LDPR, Leonid Slutsky, vicepreședintele Dumei de Stat, Vladislav Davankov, precum și Nikolai Haritonov, deputat al Dumei de Stat.

Toți aceștia au fost nevoiți să depună declarații de venit pentru ultimii șase ani.

Conform datelor Comisiei Electorale, Slutsky a declarat circa 36 de milioane de ruble, Davankov a indicat aproximativ 77 de milioane de ruble iar Haritonov, 36 milioane de ruble.

Alegerile prezidențiale din Federația Rusă se vor desfășura pe parcursul a trei zile, între 15 și 17 martie anul curent.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin declarația de avere
Parteneri
Ordinea partidelor pe buletinul de vot, la alegerile europarlamentare 2024
x close