Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: ”Lumea are nevoie de pace comercială”

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: ”Lumea are nevoie de pace comercială”

Vladimir Putin, declarație surprinzătoare: ”Lumea are nevoie de pace comercială”
25 Mai 2018   •   17:26

 Preşedintele rus Vladimir Putin a estimat vineri că lumea are nevoie de "pace comercială", nu de "război comercial", făcând apel la punerea în aplicare a unor noi reguli comune pentru a stopa restricţiile tot mai mari asupra schimburilor comerciale, informează AFP. 

"Astăzi, nu avem nevoie de războaie comerciale şi nici măcar de armistiţii comerciale, ci de o pace comercială", a declarat Putin în timpul unui discurs susţinut în faţa unor investitori în cadrul Forumului Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei. 

Discursul anual al preşedintelui rus în timpul acestei cele mai importante reuniuni a mediului de afaceri rus a fost dominat de o constatare alarmistă cu privire la comerţul mondial, într-un context în care Federaţia Rusă este vizată de sancţiuni ale Occidentului tot mai dure, dar şi în condiţiile în care Administraţia lui Donald Trump pune în discuţie unele acorduri de liber-schimb şi introduce bariere comerciale. 

"Abaterile de la reguli devin regulă", a rezumat Putin. "O spirală de sancţiuni şi restricţii a fost lansată (...) şi loveşte tot mai mult ţări şi întreprinderi, inclusiv cele care erau convinse că un asemenea regim de îngrădiri comerciale nu va fi folosit niciodată împotriva lor", a adăugat el, fără a numi totuşi o ţară concretă. "Acest ansamblu de factori este capabil să ne ducă la o criză de sistem cum nu s-a mai văzut", a atenţionat liderul rus. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: declaraţie razboi declaraţie lume
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close