Vladimir Putin, despre cele mai grele momente din timpul preşedinţiei: "Două atacuri teroriste oribile"

de A.M    |    21 Apr 2015   •   08:35
Vladimir Putin, despre cele mai grele momente din timpul preşedinţiei: "Două atacuri teroriste oribile"

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că cele mai grele momente din timpul mandatelor sale au fost crizele ostaticilor din Beslan şi de la un teatru din Moscova, informează site-ul agenţiei Sputnik.

"Două atacuri teroriste oribile" au fost cele mai dificile momente. "Atacul de la şcoala din Beslan şi de la Teatrul Dubrovka din Moscova", a spus Putin într-un film documentar care va fi difuzat duminică.

Documentarul, intitulat "Preşedintele" şi realizat de jurnalistul rus Vladimir Soloviov, este dedicat celei de-a 15-a aniversări de la începerea primului mandat de preşedinte al lui Vladimir Putin.

"În mod evident, au fost responsabilităţi foarte mari. Am decis de unul singur că nu era altă opţiune decât să intervenim", a explicat Putin.

Cel puţin 130 de ostatici şi 40 de terorişti au murit într-un atac revendicat de insurgenţii ceceni asupra Teatrului Dubrovka din Moscova, în octombrie 2002. Atacatorii cereau retragerea trupelor ruse din Cecenia. Asediul asupra unei şcoli din oraşul rus Beslan, în septembrie 2004, s-a soldat cu 385 de morţi, jumătate copii. Teroriştii cereau recunoaşterea Ceceniei ca stat independent.

Parteneri
x close