Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin despre demisia lui Kofi Annan: Este un gest "foarte regretabil"

Vladimir Putin despre demisia lui Kofi Annan: Este un gest "foarte regretabil"

Vladimir Putin despre demisia lui Kofi Annan: Este un gest "foarte regretabil"
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    03 Aug 2012   •   09:33

Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat demisia lui Kofi Annan din funcţia de mediator pentru pacea din Siria ca fiind "foarte regretabilă", apreciind că aceasta nu trebuie să descurajeze eforturile de a găsi o soluţie diplomatică pentru conflictul din această ţară.

"Kofi Annan este un om de mare merit, un diplomat strălucit şi o persoană foarte cinstită şi de aceea este foarte regretabil" că el a demisionat, a declarat Putin joi, citat de agenţiile ruse, informează Mediafax.

"Însă sper că eforturile comunităţii internaţionale vor continua să se concentreze pe modalitatea de a pune capăt violenţelor", a adăugat acesta.

Moscova considera eforturile lui Kofi Annan de a deschide un dialog direct între regimul lui Bashar al-Assad şi opoziţia siriană ca fiind singurul mod de a pune capăt celor 17 luni de violenţe care s-au soldat cu aproximativ 20.000 de morţi, conform organizaţiilor de apărare a Drepturilor Omului.

Kofi Annan şi-a dat demisia din postul său de mediator al ONU şi al Ligii Arabe în Siria, a anunţat, joi, secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon.



×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close