Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, așteptat să se adreseze națiunii ruse cu un anunț important despre Ucraina

Vladimir Putin, așteptat să se adreseze națiunii ruse cu un anunț important despre Ucraina

Vladimir Putin s-ar pregăti să se adreseze națiunii ruse cu un anunț important despre Ucraina, transmit jurnaliștii ruși, dar și presa britanică.

Vladimir Putin, așteptat să se adreseze națiunii ruse cu un anunț important despre Ucraina
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    20 Sep 2022   •   21:28

Update 22:20 Discursul lui Vladimir Putin este amânat până mâine (miercuri, n.r.), a declarat Serghei Markov, politolog apropiat Kremlin.

„Cu cât discursul deja anunțat al președintelui Putin va fi amânat mai mult, cu atât va cuprinde mai multe anunțuri grave”, afirmă  Markov.

Potrivit Forbes Rusia, Vladimir Putin se va adresa naţiunii, miercuri la ora 9.00 prin intermediul unui discurs înregistrat.

---------------------------

Corespondentul Kommersant de la Moscova a transmis pe Twitter că Vladimir Putin este așteptat să facă o declarație specială despre Ucraina, după care este așteptată o declarație a ministrului apărării, Serghei Șoigu.

Pe de altă parte, publicația Dialog din Ucraina spune, la rândul său, că este așteptată declarația președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, privind desfășurarea referendumurilor anunțate de autoritățile de ocupație a teritoriilor ucrainiene.

"Informația este furnizată de "RBK", cu referire la surse apropiate Administrației Prezidențiale. Totodată, conținutul acestei declarații nu a fost încă anunțat. Există posibilitatea ca Putin să anunțe o mobilizare, precum și să anunțe introducerea legii marțiale în țară", transmite sursa citată.

Și corespondentul BBC la Moscova, Will Vernon, spune că lucrurile se mișcă rapid în Rusia.

"Parlamentul rus adoptă o lege care introduce concepte de mobilizare și lege marțială. "Republicile" rebele din estul Ucrainei, sub controlul Kremlinului anunță referendumuri privind aderarea la Rusia în perioada 23-27 septembrie. Putin îndeamnă industria să stimuleze producția de arme", a transmis corespondentul BBC.

De altfel, recent, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, Jake Sullivan, a transmis că sunt informații că Vladimir Putin se pregătește pentru potențiale măsuri de mobilizare.

 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close