Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin este în doliu. Cunoscutul bariton rus Dmitri Hvorostovsky a murit la vârsta de 55 de ani, în urma unui cancer cerebral

Vladimir Putin este în doliu. Cunoscutul bariton rus Dmitri Hvorostovsky a murit la vârsta de 55 de ani, în urma unui cancer cerebral

Vladimir Putin este în doliu. Cunoscutul bariton rus Dmitri Hvorostovsky a murit la vârsta de 55 de ani, în urma unui cancer cerebral
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    22 Noi 2017   •   18:15

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a numărat printre personalităţile care i-au adus un omagiu baritonului rus Dmitri Hvorostovsky, supranumit uneori „Elvis al operei”, care a murit miercuri la Londra, informează DPA.

„În numele familiei Hvorostovsky, cu inimi îndurerate anunţăm moartea lui Dmitri Hvorostovsky - îndrăgit bariton, tată, fiu şi prieten - la vârsta de 55 de ani”, se poate citi într-o declaraţie publicată pe pagina de Facebook a acestuia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Vladimir Putin a adresat „cele mai profunde condoleanţe familiei, rudelor şi tuturor celor care au admirat talentul lui Dmitri Hvorostovsky”.

Artistul rus, născut în Siberia, şi-a început cariera muzicală cântând heavy metal înainte de a-şi face debutul în operă, în „Rigoletto” de Verdi, la Opera din Krasnoyarsk.

În septembrie, guvernul rus i-a acordat lui Dmitri Hvorostovsky una dintre cele mai importante distincţii civile ale ţării, Ordinul de merit pentru Patrie.

Dmitri Hvorostovsky anunţase în iunie 2015 anularea tuturor concertelor sale din vară după diagnosticarea unei tumori cerebrale.

„După doi ani şi jumătate de luptă contra unui cancer cerebral, el a murit în pace în această dimineaţă de 22 noiembrie, înconjurat de familie, în casa sa din apropiere de Londra”, au precizat apropiaţii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Vladimir Putin cancer
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close