Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, declarație despre intrarea Finlandei și Suediei în NATO

Vladimir Putin, declarație despre intrarea Finlandei și Suediei în NATO

Președintele rus Vladimir Putin a exprimat, luni, o poziție aparent rezervată față de intrarea Finlandei și Suediei în NATO, după ce alți oficiali ruși s-au întrecut în avertismente la adresa celor două țări.

Vladimir Putin, declarație despre intrarea Finlandei și Suediei în NATO
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mai 2022   •   16:19

''Rusia nu are probleme cu aceste ţări, întrucât intrarea lor în NATO nu creează o amenințare'', a spus Putin la summit-ul Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Liderul rus a arătat, însă, că situația se schimbă în cazul în care aderarea vine la pachet cu desfășurarea de trupe străine pe teritoriul acestor țări.

Dacă extinderea NATO va fi însoțită de amplasarea de ''infrastructuri militare'' pe teritoriul Finlandei şi al Suediei, atunci Rusia va fi nevoită să reacționeze, a indicat el.

''Desfășurarea de infrastructuri militare pe teritoriile acestor țări va antrena, evident, un răspuns'' din partea Rusiei, a explicat Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a mai subliniat că Rusia "trebuie să fie atentă" la ceea ce el a descris drept planurile alianței militare conduse de SUA de a-şi spori influența globală.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin NATO Finlanda Suedia
Parteneri
Marele Premiu al Australiei se vede la Antena 3 CNN
x close