Antena 3 CNN Externe Anunțul făcut de Kremlin cu privire la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Anunțul făcut de Kremlin cu privire la funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Kremlinul a făcut, vineri, precizări în legătură cu participarea președintelui rus, Vladimir Putin, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care ar urma să aibă loc în circa 10 zile la Londra.

Anunțul făcut de Kremlin cu privire la funeraliile reginei Elisabeta a II-a
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2022   •   14:40

Astfel, Putin nu va participa la ceremonia funerară, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

"Opțiunea (deplasării sale) nu este avută în vedere", a afirmat Peskov, laconic, adresându-se presei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a adăugat că nu știe, deocamdată, dacă vreun reprezentant al guvernului rus va participa la funeraliile Elisabetei a II-a, în condițiile în care detaliile ceremoniei nu au fost comunicate încă de serviciile noului rege Charles al III-lea.

Președintele rus este considerat un paria în Occident după ofensiva sa împotriva Ucrainei, amintește agenția France Presse.

Într-un mesaj surprinzător prin tonul omagial, Putin a elogiat-o, joi, pe suverana britanică, după anunțul decesului acesteia.

"Cele mai importante evenimente din istoria recentă a Regatului Unit sunt indisolubil legate de numele Majestății Sale. Timp de multe decenii, Elisabeta a II-a s-a bucurat, pe bună dreptate, de dragostea și respectul supușilor ei, precum și de autoritate pe scena mondială. Vă doresc curaj și rezistență în fața acestei pierderi grele și ireparabile. Vă rugăm să transmiteți cuvintele de sinceră simpatie și sprijin membrilor familiei regale și întregului popor al Marii Britanii", se spune în mesajul președintelui rus.

Regina Elisabeta a II-a a murit joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate a suveranei.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Elisabeta a II-a
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close