Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin i-a promis premierului olandez cooperare deplină în cazul avionului prăbuşit în Ucraina

Vladimir Putin i-a promis premierului olandez cooperare deplină în cazul avionului prăbuşit în Ucraina

Vladimir Putin i-a promis premierului olandez cooperare deplină în cazul avionului prăbuşit în Ucraina
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    21 Iul 2014   •   09:59

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a promis „deplina sa cooperare” premierului olandez Mark Rutte pentru recuperarea din estul Ucrainei a corpurilor victimelor şi a cutiilor negre ale zborului MH17, a anunţat, duminică, guvernul olandez, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„În legătură cu plecarea trenului în care se află numeroase corpuri ale victimelor şi predarea cutiilor negre, Vladimir Putin a promis deplina sa cooperare”, a declarat o purtătoare de cuvânt a guvernului olandez, sub protecţia anonimatului.

Premierul Mark Rutte a purtat duminică seară o discuţie telefonică cu Vladimir Putin, a treia de la tragedia care s-a soldat cu moartea a 298 de persoane, printre care 193 de olandezi.

Opinia publică internaţională este tot mai revoltată din cauza separatiştilor pro-ruşi, care s-au grăbit să strângă corpurile şi au blocat accesul la locul accidentului.

Aproape 200 de corpuri sunt păstrate în prezent într-un tren frigorific aflat într-un oraş din apropierea locului unde s-a produs tragedia.

În cursul discuţiei, Vladimir Putin i-a promis, de asemenea, lui Mark Rutte ajutorul său astfel încât cele două cutii negre ale avionului să fie predate anchetatorilor internaţionali, iar accesul în zonă să nu mai fie împiedicat.

Rebelii pro-ruşi au afirmat că sunt în posesia acestor cutii negre, esenţiale pentru ancheta asupra catastrofei.

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close