Vladimir Putin îi compară pe criticii săi cu "păsări slabe"

de G.S.    |    09 Sep 2012   •   15:56
Vladimir Putin îi compară pe criticii săi cu "păsări slabe" Foto: Mediafax/AFP

Preşedintele rus Vladimir Putin le-a răspuns duminică opozanţilor care au râs de zborul său cu deltaplanul alături de cocorii siberieni, comparându-i pe aceştia cu păsările slabe care nu au reuşit să îl urmeze, relatează AFP.
   
Chiar după sosirea la Vladivostok, în Extremul Orient rusesc, unde a avut loc la acest sfârşit de săptămână summitul anual al Forumului pentru cooperare economică Asia-Pacific (APEC), Putin a efectuat acest zbor, în costum alb, însoţit de mai multe astfel de păsări pentru a le ajuta să găsească drumul migraţiei pentru a putea hiberna în ţările calde.
   
Fără surpriză, prestaţia a fost îndelung luată în derâdere de bloggerii opoziţiei ruse, care au remarcat cu sarcasm că la prima încercare, Putin nu a reuşit să convingă păsările să îl urmeze.
   
"Într-adevăr, cocorii nu au zburat toţi la început. Doar cocorii slabi nu au zburat", a recunoscut Putin în cadrul conferinţei sale de presă de la încheierea summitului.
   
"Dar doar la prima încercare. La a doua, au zburat toţi", a continuat el.
   
Prezentatoarea de televiziune Ksenia Sobceak, militantă a opoziţiei, i-a comparat pe Twitter pe ruşi cu cocorii, dintre care unii îl urmează pe Putin, în timp ce alţii părăsesc ţara sau ies în stradă.
   
"Există în mod evident păsări mici care nu zboară deloc în grup, ele preferă să îşi facă în altă parte cuiburile, separat", a declarat şeful statului, părând să savureze comparaţia.
   
"Chiar dacă ele nu sunt membre ale grupului nostru, fac parte totuşi din populaţie şi trebuie tratate cu atenţie, atunci când este posibil", a adăugat el.
   
"Dar trebuie să recunosc şi să spun onest că un şef, un pilot este de asemenea vinovat pentru faptul că nu toţi cocorii au zburat împreună, întrucât a accelarat sau a urcat prea repede. Aceştia nu puteau pur şi simplu să îl urmeze", a adăugat Putin, care după alegerile din decembrie s-a confruntat cu un val de contestaţii fără precedent.
   
"Dar pur şi simplu, în unele momente, când este vreme rea sau vânt puternic, un pilot este obligat să urce şi să accelereze rapid, altfel sistemul poate ceda", a declarat el.

x close