Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, ”împărat” în Rusia. Cifrele care îi dau speranțe

Vladimir Putin, ”împărat” în Rusia. Cifrele care îi dau speranțe

Vladimir Putin, ”împărat” în Rusia. Cifrele care îi dau speranțe
26 Ian 2018   •   19:55

Cel puţin 67% dintre ruşi ar urma să voteze în favoarea preşedintelui în exerciţiu Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie, arată vineri un sondaj de opinie, informează agenţia Xinhua. 
    
Sondajul, realizat de Fundaţia de Opinie Publică din Moscova în perioada 20-21 ianuarie pe un eşantion de 3.000 de persoane în 207 locaţii, arată de asemenea că cei mai importanţi rivali ai lui Putin, Pavel Grudinin, susţinut de Partidul Comunist rus, şi Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat, ar obţine doar 6% din voturi fiecare. 
    
Restul candidaţilor s-ar bucura de un sprijin de doar 1% sau mai puţin, potrivit sondajului. 
    
Doar 8% dintre cei chestionaţi au declarat că vor ignora alegerile, în timp ce 27% au spus că au mai multă încredere în Putin faţă de acum o lună. Cincisprezece procente au declarat că au mai puţină încredere şi 58% nu au răspuns. 
  
Un sondaj efectuat de centrul de cercetare de stat VTSIOM arăta pe 15 ianuarie că aproximativ 67% dintre respondenţi au declarat ca vor vota şi 81,1% că îl vor susţine pe Putin. Alegerile prezidenţiale vor avea loc în Rusia pe 18 martie.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Rusia sondaj Vladimir Putin
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close