Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin "a fost supus cu succes unei intervenții chirurgicale pentru cancer, săptămâna trecută"

Vladimir Putin "a fost supus cu succes unei intervenții chirurgicale pentru cancer, săptămâna trecută"

Vladimir Putin a suferit săptămâna trecută o operație de cancer „reușită” și își revine, se afirmă în cel mai recent zvon despre starea de sănătate a liderului rus.

Vladimir Putin "a fost supus cu succes unei intervenții chirurgicale pentru cancer, săptămâna trecută"
de Alexandra Ionescu    |    23 Mai 2022   •   17:06

Liderul de la Kremlin, în vârstă de 69 de ani, a suferit o procedură necunoscută lunea trecută, după sfatul medicilor că tratamentul era „esențial”, potrivit canalului Telegram General SVR, care susține că obține informații din interiorul Kremlinului.

Știrea a apărut cu doar câteva ore înainte ca Putin să apară la întâlnirea televizată de stat cu aliatul Alexander Lukașenko la Soci, când a fost surprins de camerele de filmat răsucindu-și stângaci picioarele în timp ce cei doi s-au așezat pentru discuții.

Este pentru a doua oară când Putin este filmat făcând o mișcare ciudată. Primaa fost surprinsă de camerele de filmat în timpul unei întâlniri cu președintele Tadjikistanului în urmă cu o săptămână, și a dus la nașterea zvonurilor că Putin ar suferi de Parkinson.

Discuțiile despre sănătatea lui Putin au început în urmă cu cel puțin doi ani, când se spunea că suferea atât de Parkinson, cât și de cancer, dar au primit o atenție reînnoită în urma invaziei sale în Ucraina.

Kremlinul nu a comentat ultimele acuzații privind starea de sănătate a lui Putin, dar neagă în mod regulat că suferă de orice fel de dificultăți.

Generalul SVR a scris astăzi: 'În noaptea de luni 16 mai spre marți 17 mai, președintele rus Vladimir Putin a fost supus unei intervenții chirurgicale.

„Meidcii au insistat ca Putin să fie operat cât mai curând posibil. După medicii implicați în tratamentul Președintelui, operația a avut succes.

'Am vorbit deja despre faptul că Putin a lipsit din spațiul informațional din 17 mai până în 19 mai și nu a fost disponibil nici măcar cercului său apropiat, cu excepția lui Nikolai Patrushev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

„În perioada 17 mai până în 19 mai, în spațiul de informare au fost postate întâlniri și mesaje „conservate”, preînregistrate, iar Putin a purtat personal două conversații telefonice în acest timp”.

Putin a fost văzut vineri, aparent, prezidând o ședință a consiliului său de securitate, organismul care supraveghează războiul din Ucraina, potrivit The Daily Mail.

Oliver Stone, un regizor american care a petrecut doi ani intervievându-l pe Putin pentru un serial documentar, a declarat săptămâna trecută că liderul rus are cancer, dar l-a învins.

Dar generalul SVR a spus că „discursul președintelui a fost înregistrat în avans, iar participarea lui Putin în format video a fost susținută prin tehnologia Deepfake, așa cum a fost cazul cu o săptămână înainte.

„În realitate, pe 20 mai, Putin era încă prea slab pentru a participa la întâlniri lungi și a avut două scurte apeluri video.

'Pe 20 mai, seara, starea de sănătate a lui Putin s-a deteriorat și s-a stabilizat abia în dimineața zilei de sâmbătă, 21 mai.

„Medicii curant îi recomandă lui Putin să se odihnească în zilele următoare și îl îndeamnă să refuze participarea personală la întâlniri”.

Generalul SVR susține de câteva săptămâni că Putin urma să fie operat, pentru cancer abdominal. Alte surse au sugerat cancer tiroidian sau de sânge.

Pe fondul acuzațiilor, regizorul american de film Oliver Stone - care a petrecut doi ani intervievându-l pe Putin pentru o serie de documentare - a spus că el crede că liderul rus a avut cancer la un moment dat, dar l-a învins.

„Țineți minte asta, domnul Putin a avut acest cancer și cred că l-a învins”, a spus el intervievatorului podcast Lex Fridman. „Dar a fost izolat și din cauza COVID”.

Vladimir Putin este însoțit „în mod constant” de un medic specializat în cancer tiroidian, potrivit unei investigații a publicației de opoziție Proekt.

Chirurgul Yevgeny Selivanov, de la Spitalul Clinic Central din Moscova, specialist în cancer tiroidian, este în permanență alături de Putin.

Generalul SVR a prezis anterior că lui Putin i s-a cerut de către medici să fie supus unei intervenții chirurgicale legate de o afecțiune canceroasă în această perioadă și a prognozat dispariția lui temporară, în ciuda războiului din Ucraina.

Acesta a afirmat că figuri-cheie cred că Putin este bolnav în stadiu terminal, ceea ce a modificat dinamica Rusiei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close