Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, primul interviu acordat după începerea operațiunii speciale: "Se sparg ca nucile"

Vladimir Putin, primul interviu acordat după începerea operațiunii speciale: "Se sparg ca nucile"

Primul interviu al președintelui rus de la începutul operațiunii speciale din Ucraina. Vladimir Putin a comentat cel mai fierbinte subiect din ultimele săptămâni - decizia Washingtonului de a trimite noi arme la Kiev.

Vladimir Putin, primul interviu acordat după începerea operațiunii speciale: "Se sparg ca nucile"
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    04 Iun 2022   •   20:49

Potrivit șefului statului rus, "Sistemele lor de apărare antiaeriană se sparg ca nucile”, relatează Rossiya.Vladimir Putin susţine că forțele armate ruse au dezactivat „zeci” de echipamente militare de fabricație străină.

Răspunsul liderului de la Kremlin vine după ce SUA au anunțat că vor trimite Ucrainei sisteme de artilerie de înaltă mobilitate, cunoscute sub numele HIMARS, ca parte a celui de-al 11-lea pachet de asistență de securitate acordat în contextul războiului pornit de Rusia.

Chiar dacă tipul exact de arme nu a fost precizat în fragmentul difuzat sâmbătă, Rusia a susţinut de mai multe ori că a distrus atât aeronave, cât şi rachete lansate de Ucraina.

Prima parte a interviului lui Putin a fost difuzată vineri şi încă una, unde președintele va vorbi despre cerealele ucrainene, va fi difuzată duminică, potrivit TASS.

Anunțul vine la o zi după ce președintele Joe Biden a declarat că nu va înarma Kievul cu rachete capabile să lovească ținte la mare distanță.

Sistemele ce vor fi trimise armatei ucrainene vor fi echipate cu rachete ce pot executa lovituri într-o rază de aproximativ 80 de kilometri.

Este mult sub capabilitățile sistemelor MLRS cu proiectile apte să lovească ținte la 300 - 500 de kilometri, care au fost cerute insistent de Kiev.

Chiar și așa, sistemele promise Ucrainei pot lovi ținte aflate pe teritoriul rus, dacă acestea sunt suficient de aproape de graniță.

Dispozitivele HIMARS sunt superioare, în termeni de distanță până la țintă, tuturor echipamentelor pe care SUA le-au trimis până în prezent în Ucraina.

Spre exemplu, obuzierele M777 pe care SUA le-au trimis luna trecută au o rază de acțiune de doar aproximativ 25 de kilometri.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina arme Vladimir Putin arme
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close