Antena 3 CNN Externe În ce condiții s-ar fi abținut Vladimir Putin să invadeze Ucraina | Dezvăluirea lui Boris Johnson

În ce condiții s-ar fi abținut Vladimir Putin să invadeze Ucraina | Dezvăluirea lui Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a speculat asupra situației în care liderul rus Vladimir Putin ar fi renunțat să invadeze Ucraina.

În ce condiții s-ar fi abținut Vladimir Putin să invadeze Ucraina | Dezvăluirea lui Boris Johnson
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   11:23

Într-un interviu acordat presei germane după summitul G7 premierul a indicat genul președintelui rus drept factor care contribuie la conflict.

"Dacă Putin ar fi fost o femeie - ceea ce evident că nu este, dacă ar fi fost - chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebunesc, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o", a spus premierul britanic pentru postul ZDF.

"Dacă vrei un exemplu perfect de masculinitate toxică, este ceea ce face el în Ucraina", a continuat el.

De altfel, liderii occidentali reuniți la summitul G7 din Bavaria au făcut o serie de glume pe seama fotografiilor cu Vladimir Putin în bustul gol, larg difuzate în trecut.

"Ținem sacourile pe noi sau le dăm jos? Ne putem da jos hainele?" a glumit Boris Johnson în timp ce se așeza la masa din pitorescul castel Elmau din Bavaria, unde cancelarul Olaf Scholz a găzduit summit-ul celor șapte mari economii ale lumii.

Liderii prezenți au luat întrebarea în serios.

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a sugerat să aștepte fotografia oficială înainte de a se dezbrăca, însă premierul britanic a insistat că liderii G7 trebuie să arate că sunt "mai duri" decât Putin.

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close