Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, invitat de Xi Jinping la Jocurile Olimpice de Iarnă, chiar dacă Rusia are interdicție

Vladimir Putin, invitat de Xi Jinping la Jocurile Olimpice de Iarnă, chiar dacă Rusia are interdicție

Vladimir Putin a fost invitat de omologul său chinez la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Acest lucru s-a întâmplat în ciuda faptului că Rusia are interdicție de a participa sub propriul steag.

Vladimir Putin, invitat de Xi Jinping la Jocurile Olimpice de Iarnă, chiar dacă Rusia are interdicție
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    23 Noi 2021   •   17:10

China va invita la evenimentul sportiv doar câțiva demnitari, din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Chinei, a explicat că preşedintele Xi Jinping şi-a dorit ca "bunul său prieten" Vladimir Putin să fie prezent la Jocurile Olimpice de Iarnă.

Acestea se vor derula între 4 şi 20 februarie. Reprezentantul Ministerului de externe chinez a mai precizat și că liderul de la Kremlin a aceeptat invitația.

La rândul său, Xi Jinping a mers la Soci în 2014, la Jocurile Olimpice de Iarnă.

"Considerăm că asta va arăta din nou parteneriatul dintre China şi Rusia. Sperăm şi suntem convinşi că sportivii din ţările noastre vor stabili noi recorduri", a transmis Zhao Lijian.

Rusia are interdicție de a participa sub propriul steag la respectivul eveniment sportiv. Aceasta a venit în urma unor acuzații cu privire la program de dopaj sprijinit de stat, la Jocurile de la Soci, şi de acoperirea ulterioară a acestuia. Sportivii ruși sunt nevoiți să concureze ca neutrii.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close