Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin pregăteşte o nouă lovitură. Liderul de la Kremlin a semnat ordinul

Vladimir Putin pregăteşte o nouă lovitură. Liderul de la Kremlin a semnat ordinul

Vladimi Putin pregăteşte o nouă lovitură în Ucraina. Liderul de la Kremlin a semnat deja ordinul, iar armata a fost înştiinţată.

Vladimir Putin pregăteşte o nouă lovitură. Liderul de la Kremlin a semnat ordinul
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Mikhail Metzel
de Alin Tarnovschi    |    28 Mai 2022   •   14:57

Președintele rus Vladimir Putin a semnat o lege care elimină limita superioară de vârstă pentru ruși și străini pentru a se înrola în armată, cu contract, potrivit agenției de presă de stat TASS, citată de Reuters.

Duma de Stat a Rusiei a adoptat miercuri proiectul de lege.

Anterior, cetățenii cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani și străinii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani se puteau înrola în armata rusă.

Modificările au fost redactate de șeful Comisiei pentru apărare din Duma de Stat, Andrei Kartapolov, și de primul său adjunct, Andrei Krasov.

Rusia pregăteşte specialişti pentru Armată

Potrivit TASS, aceștia consideră că eliminarea limitei superioare de vârstă va atrage specialiști în domenii precum asistența medicală, ingineria și comunicațiile.

În nota explicativă a proiectului de lege se menționează, de asemenea, că utilizarea armelor de înaltă precizie și a echipamentelor militare necesită specialiști, iar aceștia dobândesc experiența până la vârsta de 40-45 de ani.

Modificările legislative intervin în contextul în care Rusia înregistrează pierderi importante în Ucraina, notează Mediafax.

Lovitură primită de Vladimir Putin în Ucraina

Forțele ruse au pierdut în Ucraina, până sâmbătă, circa 30.000 de militari, 207 avioane și 1.330 de tancuri, conform unei informări a armatei urainene prezentată de publicația Kiev Independent.

Rușii au mai pierdut 174 de elicoptere, 3.258 de vehicule blindate, 13 nave, 628 de unități de artilerie, 503 drone, 203 lansatoare de rachete și 93 de sisteme de apărare anti-aeriană.

Alte pierderi privesc 2.226 de vehicule și cisterne de carburant, 48 de echipamente speciale și 116 rachete.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Război Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close