Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: ”Politica occidentală a sancțiunilor împotriva Rusiei a eșuat”

Vladimir Putin: ”Politica occidentală a sancțiunilor împotriva Rusiei a eșuat”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că politica de sancțiuni economice occidentale împotriva Rusiei a eșuat. El a precizat și că inițiatorii acestor măsuri au fost mai afectați decât rușii.

Vladimir Putin: ”Politica occidentală a sancțiunilor împotriva Rusiei a eșuat”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    18 Apr 2022   •   18:02

”Evident, principalul factor negativ pentru economie în ultima perioadă a fost presiunea suplimentară a sancțiunilor din partea țărilor occidentale. Scopul a fost subminarea rapidă a situației financiare și economice din țara noastră, provocarea de panică pe piețe, prăbușirea sistemului bancar și un mare deficit de mărfuri în magazine”, a spus liderul de la Kremlin la o întâlnire pe probleme sociale și economice de luni, anunță agenția de presă rusă de stat TASS.

”Dar putem deja să spunem cu încredere că această politică față de Rusia a eșuat. Mai mult, sancțiunile i-au afectat și pe inițiatorii înșiși. Mă refer la creșterea inflației și a șomajului, la deteriorarea dinamicii economice în Statele Unite și în țările europene, la scăderea nivelului de trai în Europa, la devalorizarea economiilor acestora”, a subliniat președintele rus.

În același timp, situația din economia rusă se stabilizează, în timp ce cursul rublei revine la nivelurile de la începutul lunii februarie, a spus Putin. "Rusia a rezistat acestei presiuni fără precedent. Situația se stabilizează, cursul rublei a revenit la nivelurile din prima jumătate a lunii februarie și este definit de balanța de plăți obiectiv solidă", a spus el.

Inflația în Rusia se stabilizează acum, a subliniat liderul rus. "Voi nota separat problema inflației. Se stabilizează acum", a spus el, adăugând că "prețurile de consum au crescut considerabil în ultimele 1,5 luni - cu 9,4%, în timp ce în termeni anuali, la 8 aprilie, inflația se ridica la 17,5%".

Putin consideră că bugetul Rusiei ar trebui să sature economia cu resurse financiare și să-și mențină lichiditatea pe fondul scăderii creditării: ”în ceea ce privește bugetul, sunt la curent cu discuțiile dintre Banca Rusiei și guvern. Cu toate acestea, în fața unei scăderi obiective a creditării, desigur, bugetul ar trebui să susțină activ economia, să o sature cu resurse financiare și să-și mențină lichiditatea”.

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close