Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin susține că Polonia intenționează să ocupe și să anexeze o parte din Ucraina

Vladimir Putin susține că Polonia intenționează să ocupe și să anexeze o parte din Ucraina

Președintele Vladimir Putin a afirmat, vineri, în cadrul unei întâlniri online cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei, că Polonia intenționează să ocupe o parte din teritoriul ucrainean.

Vladimir Putin susține că Polonia intenționează să ocupe și să anexeze o parte din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    21 Iul 2023   •   15:17

"În ceea ce-i privește pe liderii polonezi, probabil că ei așteaptă formarea unui fel de coaliție sub umbrela NATO, care să intervină direct în conflictul din Ucraina, pentru ca apoi să smulgă o 'bucată mai grasă', pentru a-și recâștiga, așa cum consideră ei, teritoriile lor istorice situate în Ucraina de astăzi, în vestul țării. 

Teritoriile vestice ale Poloniei de astăzi sunt un cadou al lui Stalin pentru polonezi, au uitat oare prietenii noștri de la Varșovia acest lucru? Noi le vom reaminti", a spus Putin, conform BBC Russia, citat de The Guardian.

Presa internațională amintește că liderul de la Kremlin a mai invocat, în trecut, faptul că autoritățile fostei URSS au făcut "cadouri teritoriale" unor țări.

Citește și: Poliția lui Putin l-a arestat pe Igor Ghirkin, omul care i-a organizat președintelui rus războiul din Crimeea

El a indicat în acest sens chiar peninsula Crimeea, cedată Ucrainei de fostul lider sovietic Nikita Hrușciov.

De asemenea, Putin a invocat frecvent teza că Ucraina nu are dreptul la statalitate.

Noua declarație a președintelui rus privind pretinse intenții de anexare ale Poloniei nu este singulară.

"Există în prezent o dorință evidentă a Poloniei de a invada partea de vest a Ucrainei. Acesta este motivul pentru care Ucraina nu este invitată în NATO", a spus Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, într-un interviu pentru Al Jazeera.

Presa internațională mai relatează că, în cadrul Consiliului de Securitate, Vladimir Putin și-a reluat vechile sale acuzații conform cărora Occidentul alimentează "flăcările războiului" prin susținerea Ucrainei în conflictul cu Rusia și că armele occidentale furnizate Ucrainei "ard bine" pe câmpul de luptă.
 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close