Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a răbufnit, exasperat de bombardamentele din Belgorod și Briansk: "E treaba departamentului militar!"

Vladimir Putin a răbufnit, exasperat de bombardamentele din Belgorod și Briansk: "E treaba departamentului militar!"

Președintele Vladimir Putin a declarat că armata Rusiei trebuie să pună capăt bombardamentelor împotriva regiunilor rusești, efectuate dinspre teritoriul ucrainean.

Vladimir Putin a răbufnit, exasperat de bombardamentele din Belgorod și Briansk: "E treaba departamentului militar!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Feb 2023   •   19:37

Într-o reuniune guvernamentală, el a susținut că tirurile efectuate de armata ucraineană ar fi lăsat mulți oameni fără adăpost sau fără curent electric, informează presa internațională.

"Desigur, sarcina prioritară este de a elimina chiar posibilitatea acestor bombardamente. Dar asta este treaba departamentului militar", a declarat Putin, potrivit unei informări publicate pe site-ul Kremlinului.

Președintele rus a citat regiunile rusești Belgorod, Briansk şi Kursk, precum și Crimeea, anexată în 2014, drept zone unde locuințele civililor ruși au fost avariate sau distruse.

Oamenii se confruntă cu probleme "foarte acute" și este nevoie de reparații și compensații, a mai spus el.

Citește și: Baze militare, lovite cu drone la sute de kilometri în interiorul Rusiei | Moscova acuză Ucraina, Kievul tace

"Mulți oameni s-au trezit într-o situație dificilă, și-au pierdut casele, au fost obligați să se mute la rude sau în locuri de reședință temporare, s-au confruntat cu întreruperi în furnizarea apei, căldurii și electricității", a insistat liderul de la Kremlin.

Comentariile sale semnalează frustrarea Moscovei la frecvența atacurilor în sudul Rusiei, care au inclus lovituri asupra unor obiective precum substații de energie electrică și depozite pentru arme și combustibil, notează presa internațională.

Ucraina nu revendică responsabilitatea pentru atacurile din interiorul teritoriului rus, dar obișnuiește să invoce "karma" în comentarii vizând aceste incidente și sugerează că ele reprezintă o consecință a invaziei Moscovei, care a distrus orașe ucrainene și a vizat sistematic infrastructura energetică a țării.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Belgorod Briansk Kursk Crimeea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close