Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, răzbunare cruntă după asaltul diplomatic al Occidentului. Ce a făcut acum liderul de la Kremlin

Vladimir Putin, răzbunare cruntă după asaltul diplomatic al Occidentului. Ce a făcut acum liderul de la Kremlin

Vladimir Putin, răzbunare cruntă după asaltul diplomatic al Occidentului. Ce a făcut acum liderul de la Kremlin
31 Mar 2018   •   14:04

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat că Rusia a decis să expulzeze alţi peste 50 de diplomaţi britanici după ce Marea Britanie şi o serie de ţări din întreaga lume, inclusiv România, au expulzat peste 150 de oficiali ruşi în urma atacului neurotoxic de la Salisbury.

Rusia a expulzat anterior 23 de diplomaţi britanici, ca reacţie la expulzarea unui număr similar de diplomaţi ruşi din Marea Britanie, informează site-ul agenţiei Reuters.

Ambasadorul britanic la Moscova, Laurie Bristow, a fost convocat vineri la MAE rus pentru a i se comunica faptul că Londra are la dispoziţie o lună să reducă numărul diplomaţilor săi în Rusia la aceeaşi nivel cu cel al misiunii diplomatice ruse în Marea Britanie.

Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, a declarat sâmbătă că Marea Britanie va trebui să reducă cu "puţin peste 50" numărul diplomaţilor săi din Rusia.

"Am cerut paritate. Britanicii au cu 50 de diplomaţi mai mult decât ruşii", a explicat Zakharova.

Moscova răspunsese mult mai dur și măsurilor luate de SUA, anunțând închiderea consulatului american de la Sankt Petersburg, al doilea oraș al Rusiei. 

SUA închiseseră consulatul rusesc de la Seattle, unul relativ lipsit de importanță. 

Sute de diplomați din SUA și UE, inclusiv unul din România, au fost expulzați din Rusia, în semn de răspuns la asaltul Vestului în cazul spionului otrăvit. 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: razbunare occident lider Kremlin expulzare
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close