Antena 3 Externe Vladimir Putin recunoaşte că militarii ruşi se aflau în Crimeea în timpul referendumului

Vladimir Putin recunoaşte că militarii ruşi se aflau în Crimeea în timpul referendumului

de M.T.    |    17 Apr 2014   •   12:30
Vladimir Putin recunoaşte că militarii ruşi se aflau în Crimeea în timpul referendumului

Militarii ruşi se aflau în Crimeea în timpul referendumului care a dus la alipirea peninsulei la Rusia, a recunoscut, joi, Vladimir Putin, informează AFP.

„În spatele forţelor de autoapărare din Crimeea se aflau militarii noştri. Ei s-au comportat foarte corect. Oamenii aveau nevoie să fie protejaţi”, a afirmat Putin, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Trebuia să luăm măsuri pentru a evita ca evenimentele să nu ia o turnură precum cele din prezent, din sud-estul Ucrainei”, a adăugat preşedintele rus.

Cu toate acestea, Putin a susţinut că Rusia nu a plănuit anexarea Peninsulei Crimeea sau orice altă activitate militară în zonă.

„Rusia nu a planificat să anexeze Crimeea sau vreo altă activitate militară. Din contră, am dorit să ne construim relaţiile cu Ucraina în funcţie de realităţile geopolitice actuale”, a spus liderul de la Kremlin.

„Dar mereu ne-am gândit şi am sperat că oamenii noştri, ruşii, şi ucrainenii vorbitori de limbă rusă vor putea trăi împreună în condiţii confortabile pentru ei”, a mai precizat Putin.

De asemenea, preşedintele rus a spus că „speră foarte mult” să nu fie nevoit să trimită armata rusă în Ucraina.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close