Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin recunoaşte că militarii ruşi se aflau în Crimeea în timpul referendumului

Vladimir Putin recunoaşte că militarii ruşi se aflau în Crimeea în timpul referendumului

Vladimir Putin recunoaşte că militarii ruşi se aflau în Crimeea în timpul referendumului
de M.T.    |    17 Apr 2014   •   12:30

Militarii ruşi se aflau în Crimeea în timpul referendumului care a dus la alipirea peninsulei la Rusia, a recunoscut, joi, Vladimir Putin, informează AFP.

„În spatele forţelor de autoapărare din Crimeea se aflau militarii noştri. Ei s-au comportat foarte corect. Oamenii aveau nevoie să fie protejaţi”, a afirmat Putin, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Trebuia să luăm măsuri pentru a evita ca evenimentele să nu ia o turnură precum cele din prezent, din sud-estul Ucrainei”, a adăugat preşedintele rus.

Cu toate acestea, Putin a susţinut că Rusia nu a plănuit anexarea Peninsulei Crimeea sau orice altă activitate militară în zonă.

„Rusia nu a planificat să anexeze Crimeea sau vreo altă activitate militară. Din contră, am dorit să ne construim relaţiile cu Ucraina în funcţie de realităţile geopolitice actuale”, a spus liderul de la Kremlin.

„Dar mereu ne-am gândit şi am sperat că oamenii noştri, ruşii, şi ucrainenii vorbitori de limbă rusă vor putea trăi împreună în condiţii confortabile pentru ei”, a mai precizat Putin.

De asemenea, preşedintele rus a spus că „speră foarte mult” să nu fie nevoit să trimită armata rusă în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Ucraina Crimeea
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close