Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Rusia nu îl va preda pe Edward Snowden

Vladimir Putin: Rusia nu îl va preda pe Edward Snowden

Vladimir Putin: Rusia nu îl va preda pe Edward Snowden
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    01 Iul 2013   •   18:40

Rusia nu îl va preda pe Edward Snowden, în cazul în care acesta va alege să rămână pe teritoriul rus, a declarat preşedintele Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

„Rusia nu predă niciodată pe nimeni. Dar, dacă doreşte să rămână pe teritoriul Rusiei, domnul Edward Snowden trebuie să renunţe la activităţile care îi afectează pe partenerii noştri americani", a explicat Putin.

Preşedintele rus a mai spus că „spionajul dintre occidentali nu este treaba noastră”, atunci când a fost întrebat despre activităţile de spionaj americane care ar fi vizat Uniunea Europeană.

Vladimir Putin şi omologul său american, Barack Obama, le-au încredinţat directorilor FSB şi FBI sarcinile de soluţionare a cazului Edward Snowden, fostul consultant al NSA care se află în zona de tranzit a aeroportului din Moscova, anunţă un oficial rus, citat de AFP.

„Au cerut directorului FSB, Aleksandr Bortnikov, şi directorului FBI, Robert Mueller, să fie în contact permament pentru găsirea soluţiilor", a declarat Nikolai Patuşev, directorul Consiliului rus de Securitate, citat de postul Rossia 24.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close