Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin: Rusia ”nu are unde să se retragă”. Avertisment pentru SUA

Vladimir Putin: Rusia ”nu are unde să se retragă”. Avertisment pentru SUA

Președintele Vladimir Putin a declarat marți că Rusia nu are spațiu de retragere într-o confruntare cu Statele Unite din cauza Ucrainei și va fi forțată să adopte un răspuns dur dacă Occidentul nu renunță la ”linia agresivă”.

Vladimir Putin: Rusia ”nu are unde să se retragă”. Avertisment pentru SUA
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    21 Dec 2021   •   23:50

Liderul de la Moscova a avertizat că Rusia intenționează să reacționeze prin măsuri militare.

"Activităţile Statelor Unite în Ucraina sunt la poarta noastră. Trebuie să înţeleagă că noi nu mai avem spaţiu de retragere. Chiar cred că noi vom asista în mod pasiv la aceste lucruri?", a declarat Vladimir Putin.

„Dacă linia agresivă a colegilor noștri occidentali continuă, vom lua măsuri de răspuns tehnico-militar adecvate și vom reacționa dur la măsurile neprietenoase”, a avertizat șeful statului, scrie Reuters.

Putin nu a precizat natura acestor măsuri, dar formularea sa a oglindit cea folosită anterior de ministrul adjunct de externe Serghei Ryabkov, care a avertizat că Rusia ar putea redistribui rachete nucleare cu rază intermediară în Europa ca răspuns la ceea ce consideră că este o intenție similară a NATO.

Putin și-a adresat remarcile oficialilor militari în timp ce Rusia făcea presiuni pentru un răspuns urgent al SUA și NATO la propunerile pe care le-a făcut săptămâna trecută pentru un set obligatoriu de garanții de securitate din partea Occidentului.

Rusia respinge acuzațiile ucrainene și americane cu privire la pregătirea unei invazii a Ucrainei încă de luna viitoare, având zeci de mii de soldați comasați în apropierea graniței.

Kremlinul a spus că are nevoie de angajamente din partea Occidentului, inclusiv o promisiune de a nu desfășura activități militare NATO în Europa de Est, pentru că securitatea sa este amenințată de legăturile tot mai mari ale Ucrainei cu Alianța Occidentală și de posibilitatea ca rachetele NATO să fie dislocate împotriva acesteia pe teritoriul ucrainean.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close