Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin se gândeşte la revenire la Kremlin în 2012

Vladimir Putin se gândeşte la revenire la Kremlin în 2012

Vladimir Putin se gândeşte la revenire la Kremlin în 2012
Sursa foto: vladimir putin
11 Mai 2009   •   17:04

Premierul rus Vladimir Putin a oferit cea mai clară sugestie de până acum că se gândeşte la o revenire la Kremlin ca preşedinte în 2012. Acesta a declarat că nu a fost luată încă de decizie dacă el sau apropiatul aliat, Dmitri Medevedev, actualul preşedinte, va candida pentru această funcţie când expiră actualul mandat.

?În funcţie de eficienţa muncii noastre, preşedintele Medvedev şi cu mine vom lua decizia referitoare la ce vom face în viitor?, a declarat Putin pentru presa japoneză. El a adăugat că are ?relaţii foarte bune cu preşedintele Medevedev. Fiecare îşi face treaba. Avem nişa noastră. Dar, la acest nivel, bineînţeles că aceste chestiuni se intersectează frecvent?.

Medvedev a preluat preşedinţia Rusiei în mai anul trecut, însă chiar şi acum, ruşii de rând, analiştii, dar şi partenerii occidentali ai Moscovei consideră că Putin rămâne cea mai importantă figură politică din Rusia.
Anul trecut, Medvedev a prelungit mandatul prezideţial de la patru la şase ani, ceea ce a alimentat speculaţiile că Putin s-ar gândi la o revenire. Putin a fost preşedinte timp de opt ani, 2000-2008.
Acum însă, premierul rus declara că actuala criză economică ce a afectat Rusia va decide viitorul politic în 2012. ?Îl cunosc de multă vreme şi ştiu că se va uita la viitorul său politic în funcţie de interesele ţării?, declara Putin .

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dmitri Medvedev Kremlin
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close