Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin a semnat un decret prin care ripostează la sancțiunile occidentale. Ce prevede documentul

Vladimir Putin a semnat un decret prin care ripostează la sancțiunile occidentale. Ce prevede documentul

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care răspunde sancțiunilor impuse de Occident. Acesta prevede sancţiuni împotriva statelor care au adoptat măsuri "inamicale" în contextul invaziei militare ruse în Ucraina.

Vladimir Putin a semnat un decret prin care ripostează la sancțiunile occidentale. Ce prevede documentul
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    03 Mai 2022   •   16:46

Decretul prezidenţial prevede utilizarea unor noi măsuri economice speciale ”de răzbunare” față de acțiunile neprietenoase ale unor state străine și organizații internaționale. În special, documentul publicat pe portalul oficial de informații juridice interzice îndeplinirea obligațiilor și încheierea de contracte cu persoane fizice și juridice străine în temeiul măsurilor restrictive de represalii, precum și exportul de materii prime și produse din Rusia, anunță agenția de presă rusă de stat TASS.

Potrivit decretului, aceste măsuri sunt luate pentru a proteja interesele naționale ale Rusiei ”din cauza acțiunilor neprietenoase care contravin dreptului internațional din partea Statelor Unite ale Americii și a statelor străine și a organizațiilor internaționale care li s-au alăturat îndreptate spre privarea ilegală a Federației Ruse, a cetățenilor ei și a entităților juridice ruse de dreptul lor de proprietate și restrângerea dreptului lor de proprietate.”

Guvernul rus a fost instruit să aprobe o listă de persoane sancționate de Rusia în zece zile și să stabilească criterii suplimentare pentru ca tranzacțiile și obligațiile să fie catalogate ca interzise în conformitate cu acest decret.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin decret sanctiuni
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close