Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, invitat de liderul unei țări europene. Răspunsul liderului de la Kremlin

Vladimir Putin, invitat de liderul unei țări europene. Răspunsul liderului de la Kremlin

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunțat miercuri că i-a sugerat președintelui rus Vladimir Putin să declare un armistițiu imediat şi să discute cu liderii ucrainean, francez și german.

Vladimir Putin, invitat de liderul unei țări europene. Răspunsul liderului de la Kremlin
Sursa foto: Hepta | Sputnik / Mikhail Klimentyev
de Adrian Iclozan    |    06 Apr 2022   •   18:15

Orban, al cărui partid a câștigat recent alegerile legislative din Ungaria și care are o relație apropiată cu Putin, a adăugat că l-a invitat la Budapesta pe liderul de la Kremlin.

Aici, Putin ar urma să discute cu liderii din Franța, Germania și Ucraina.

"El (Putin) a spus 'da', însă cu condiții", a precizat Orban, fără a oferi alte detalii.

Premierul ungar menționat că inițiativa apelului telefonic i-a aparținut liderul rus, după ce Putin l-a felicitat deja pentru victoria în alegerile care au avut loc duminică.

Kremlinul a confirmat, la rândul său, într-un comunicat, că Vladimir Putin a discutat la telefon cu premierul Ungariei despre organizarea de negocieri între Rusia și Ucraina.

Orban, despre crimele de la Bucha: "Trăim într-o epocă de manipulare masivă"

Ungaria, țară membră a Uniunii Europene și a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), nu l-a condamnat în mod explicit pe Vladimir Putin pentru declanșarea ofensivei militare ruse, chiar dacă Budapesta a denunțat invazia rusă.

"Ceea ce este sigur e că noi nu vom trimite arme Ucrainei. Nu vom ceda presiunii de a extinde sancțiunile la petrolul și gazul rusesc", a precizat Viktor Orban.

Întrebat cu privire la orașul ucrainean Bucha, din nord-vestul Kievului, unde numeroase cadavre au fost descoperite săptămâna trecută, după plecarea rușilor, Orban și-a exprimat scepticismul și s-a delimitat de valul de condamnări ale țărilor occidentale.

"Cred că trebuie examinate toate atrocitățile. Trăim într-o epocă de manipulare masivă", a afirmat el, cerând o anchetă "independentă și echitabilă" și îndemnând la protejarea civililor "cu orice preț"

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Viktor Orban
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close