Antena 3 CNN Externe Explozii în Crimeea, înainte de vizita lui Vladimir Putin în peninsula anexată

Explozii în Crimeea, înainte de vizita lui Vladimir Putin în peninsula anexată

Preşedintele rus Vladimir Putin s-a deplasat sâmbătă în Crimeea, într-o vizită care marchează împlinirea a nouă ani de la anexarea peninsulei ucrainene.

Explozii în Crimeea, înainte de vizita lui Vladimir Putin în peninsula anexată
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mar 2023   •   16:15

În vizita sa neanunţată la Sevastopol, Vladimir Putin a participat la inaugurarea unei şcoli de arte, în compania guvernatorului local, Mihail Razvojaiev, potrivit imaginilor difuzate de canalul de televiziune Rossia 1.

"Preşedintele nostru Vladimir Vladimirovici Putin ştie să facă surprize. În sensul bun al cuvântului", a scris guvernatorul pe Telegram.

Potrivit acestuia, în oraşul-port urma să fie inaugurată o şcoală de arte pentru copii, cu participarea liderului de la Kremlin prin videoconferinţă. "Dar Vladimir Vladimirovici a venit personal. El însuşi. La volan. Pentru că într-o zi istorică aşa cum e ziua de azi, el se află alături de Sevastopol şi locuitorii săi", a adăugat Razvojaiev.

Explozii raportate în Sevastopolul ocupat de ruşi

Canalele locale Telegram au raportat explozii în Sevastopol, Crimeea, ocupată de Rusia, sâmbătă dimineaţa.

Mihail Razvozhayev, guvernatorul instalat de ruşi în Sevastopol, a scris pe Telegram că se desfăşoară antrenamente militare într-unul dintre poligoanele oraşului. Nu au fost oferite alte detalii. 

Citiţi şi: Război în Ucraina, ziua 388. Vladimir Putin s-a deplasat în Crimeea, la nouă ani de la invazia peninsulei

Vladimir Putin a semnat tratatul de anexare a peninsulei ucrainene Crimeea şi a oraşului-port Sevastopol pe 18 martie 2014, după două referendumuri separate în care locuitorii din Crimeea ar fi susţinut încorporarea acesteia în Rusia în proporţie de 96,77%, iar cei din portul Sevastopol - considerat un oraş cu statut federal - în proporţie de 95,6%.

Aceste referendumuri au fost considerate ilegale de către Occident, care a impus sancţiuni Rusiei.

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin vizita Crimeea Ucraina
Parteneri
Horoscop rune 3-9 aprilie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close