Antena 3 CNN Externe Vladimir Voronin compară conducerea Moldovei cu Inchiziţia

Vladimir Voronin compară conducerea Moldovei cu Inchiziţia

Vladimir Voronin compară conducerea Moldovei cu Inchiziţia
Sursa foto: vladimir voronin
26 Feb 2010   •   08:46

Autorităţile de la Chişinău nu respectă Constituţia ţării şi amintesc de Inchiziţie, a declarat fostul preşedinte moldovean Vladimir Voronin, în cadrul unei mese rotunde intitulate "Istoria, câmp de luptă politică în R.Moldova", relatează RIA Novosti.
"Văd peste tot dovezi ale încălcării Constituţiei. Liderii politici nu ţin cont de legile pe care le manipulează în favoarea lor. Asist la închiderea unor ziare şi posturi de radio şi la persecutarea televiziunii de opoziţie, constrânsă să îşi reducă numărul emisiunilor", ceea ce aminteşte de Inchiziţia medievală, a declarat la Chişinău liderul comunist moldovean.

"În pofida Constituţiei şi opiniei majorităţii etnice, un mic grup de persoane indică unui popor întreg ce limbă trebuie să vorbească şi ce nume să poarte", a declarat Voronin.

Liderul comunist moldovean a subliniat necesitatea de a lupta pentru democraţie şi pentru demnitatea umană şi a adăugat că "atunci când în ţară se creează oficial Inchiziţie, acest incendiu al obscurantismului trebuie să fie stins de întreaga lume".

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close