Antena 3 CNN Externe Vladimir Voronin părăseşte preşedinţia Republicii Moldova: "Voi deveni un deputat de rând!?

Vladimir Voronin părăseşte preşedinţia Republicii Moldova: "Voi deveni un deputat de rând!?

Vladimir Voronin părăseşte preşedinţia Republicii Moldova: "Voi deveni un deputat de rând!?
02 Sep 2009   •   16:06

Vladimir Voronin a confirmat faptul că a demisionat din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. ? Îmi anunţ demisia din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi voi deveni un deputat de rând!?, a declarat el miercuri, citat de Unimedia.md.


Iată declaraţia integrală a lui Vladimir Voronin, făcută publică de Unimedia.md:

?Eu, în calitate de preşedinte al partidului, nu am de gând ca în acest moment crucial pentru ţară şi pentru partidul nostru să rămân într-o poziţie destul de dubioasă şi ambiguă, exercitând atribuţiile şefului de stat. Nu am nici nici motive morale şi nici politice pentru a deţine această înaltă funcţie în stat. Categoric nu pot să accept calea, pe care acum vor să conducă ţara. Şi din acest motiv, anunţ că trec în Parlament în calitate de simplu deputat, pentru ca să fiu împreună cu partidul şi cu fracţiunea. Voi fi împreună cu voi, în prima linie. Aşa va fi cinstit şi corect. Asta o cere şi partidul nostru, care are nevoie şi de mai multă organizare şi coeziune. Doar aşa, într-un singur rând, umăr la umăr, vom mobiliza potenţialul nostru de 30.000 de persoane pentru noi victorii, pentru renaşterea Moldovei, demnitatea poporului şi încrederea în ziua de mâine?, a spus Voronin.

Interimatul, asigurat de un liberal

Informaţia că preşedintele a demisionat a apărut miercuri dimineaţă în mai multe publicaţii din Republica Moldova. Până în prezent, majoritatea ziarelor citaseră surse neoficiale.

Jurnal.md anunţase că Voronin și-a dat demisia din funcția de șef de stat și că va fi un simplu deputat iar site-ul Omega.md a confirmat ulterior informaţia. Potrivit surselor citate, Voronin şi-a dat demisia din funcţia deţinută în urma unei decizii aprobate de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Funcţia de preşedinte interimar va fi deţinută de preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal.

Vladimir Voronin a fost preşedintele Republicii Moldova timp de 8 ani. El a fost ales pentru prima oară în anul 2001. iar al doilea mandat a început în 2005, când PCRM a câştigat alegerile parlamentare pentru a doua oară consecutiv.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Voronin

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close