Antena 3 CNN Externe Vocea "Doamnei de Fier" va rămâne întipărită în istorie: "Europa a fost creată de istorie. America a fost creată de filosofie."

Vocea "Doamnei de Fier" va rămâne întipărită în istorie: "Europa a fost creată de istorie. America a fost creată de filosofie."

Vocea "Doamnei de Fier" va rămâne întipărită în istorie: "Europa a fost creată de istorie. America a fost creată de filosofie."
08 Apr 2013   •   16:59

"Cu mare tristeţe, Mark şi Carol Thatcher au anunţat luni dimineaţă că mama lor, baroneasa Thatcher, a murit în urma unui atac cerebral", a informat lordul Bell, purtătorul de cuvânt al familiei.

Margaret Thatcher a fost singura femeie aleasă să fie prim-ministru sau lider al unui partid politic major în Regatul Unit al Marii Britanii, precum şi primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 şi 1987), record politic pe care l-a egalat numai Tony Blair, în 2005.

"Doamna de fier" a fost un model pentru generaţii întregi şi de-a lungul timpului a avut păreri foarte pertinente, dar şi replici celebre, care au rămas întipărite în istoria modernă, după cum reaminteşte Business Insider.
Iată topul celor mai cunoscute cinci citate ale baronesei, primul fiind din nou actualitate, având în vedere situaţia tensionată din Coreea.

"Lumea fără arme nucleare ar fi mai puţin stabilă şi mai periculoasă pentru omenire."

 "Dacă vrei ca ceva să fie spus, cere-i unui barbat acest lucru si-l va spune; dacă vrei ca un lucru să fie făcut, cere-i unei femei şi lucrul va fi făcut."

 "Europa a fost creată de istorie. America a fost creată de filosofie."

 "Nu mă deranjează cât de mult vorbesc miniştrii mei atâta timp cât fac ceea ce spun eu."

 "O fi cocoşul cel ce cântă, dar găina e cea care depune ouăle."

"Banii nu cad din cer, ei trebuie să fie câştigaţi aici, pe Pământ"

"Nimeni nu-şi va mai aduce aminte de Bunul Samaritean dacă el avea doar bunele intenţii. El avea, de asemenea şi bani"

"Îmi place domnul Gorbaciov. Putem face afaceri împreună"

"În mod tradiţional, guvernele socialiste au făcut un dezastru financiar. Întotdeauna au rămas fără banii altor oameni"

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close