Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski: ”Cifrele sunt tragice. Aproximativ 5.000 de copii au fost deportați în Rusia sau în teritoriile estice”

Volodimir Zelenski: ”Cifrele sunt tragice. Aproximativ 5.000 de copii au fost deportați în Rusia sau în teritoriile estice”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, într-o conferință de presă, că aproximativ 5.000 de copii au fost deportați în Rusia sau în teritoriile estice. Acesta a anunțat că se va întâlni la Kiev, duminică, cu secretarul american al apărării.

Volodimir Zelenski: ”Cifrele sunt tragice. Aproximativ 5.000 de copii au fost deportați în Rusia sau în teritoriile estice”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    23 Apr 2022   •   21:56

"Cifrele sunt tragice... ceea ce avem sunt cifre aproximative. Credem că o jumătate de milion de persoane au fost deportate din teritoriile ocupate în Rusia sau în teritoriile (controlate de Rusia) din est. În ceea ce privește copiii, nu avem un număr exact, îmi amintesc doar că este vorba de aproximativ 5.000”, a declarat Zelenski.

Zelenski a acuzat Rusia că s-a comportat ca naziștii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

"Ceea ce au făcut a fost nazism, au violat copii, toate aceste violuri, nu este doar o manifestare, este nazism", a mai spus președintele ucrainean.

"Trebuie să mă întâlnesc cu președintele Federației Ruse. Vreau ca el să fie judecat? Nu că aș vrea eu, dar toți cei care au dat acele ordine rușinoase, toți vor fi judecați de un tribunal, sunt convins de acest lucru. Durează ani de zile, dar vom aștepta, dacă cineva ca mine nu trăiește suficient de mult, copiii noștri vor trăi suficient de mult.

Nu iau în considerare o posibilitate în care (SUA și Marea Britanie) vor înceta să furnizeze arme. Nu avem altă opțiune decât să luptăm pentru pământul nostru și să îl recuperăm. Nu iau în considerare o altfel de alternativă", a mai spus Volodimir Zelenski.

În altă ordine de idei, Zelenski spune că Ucraina va renunța la discuțiile cu Moscova dacă Rusia va omorî oamenii din Mariupol.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close