Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, anunţ de ultimă oră despre războiul din Ucraina: "Nu avem altă alternativă!"

Volodimir Zelenski, anunţ de ultimă oră despre războiul din Ucraina: "Nu avem altă alternativă!"

1.500 de bombardamente şi 3 mii de atacuri aeriene. Acesta este bilanţul celor trei luni de război declanşat de Rusia în Ucraina. Majoritatea au avut ca ţintă civili, a anunţat preşedintele Volodimir Zelenski, în cel mai recent mesaj video.

Volodimir Zelenski, anunţ de ultimă oră despre războiul din Ucraina: "Nu avem altă alternativă!"
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Ukraine Presidency
de Alin Tarnovschi    |    24 Mai 2022   •   08:32

Cel mai grav acum este în Donbas, unde ruşii atacă fără încetare. Următoarele săptămâni vor fi dificile, spune liderul de la Kiev.

"Înlăturarea dărâmăturilor de la Desna, regiunea Cernihiv, a fost finalizată. 87 de morți. Și au fost doar patru rachete. În total, din 24 februarie, armata rusă a lansat 1.474 de bombardamente asupra Ucrainei, folosind 2.275 de rachete diferite. Cele mai multe au lovit civili.

În mai puțin de trei luni, au existat deja peste 3.000 de lovituri aeriene ale avioanelor și elicopterelor rusești. Ce țară a rezistat la o asemenea amploare de atacuri?", a declarat preşedintele Ucrainei.

Armata rusă încearcă acum să captureze oraşul Lîman din regiunea Doneţk pentru a-și continua înaintarea spre Sloviansk și Kramatorsk. La Popasna, armata rusă a cucerit noi poziţii şi ameninţă întregul dispozitiv militar ucrainean din Donbas.

Totodată, trupele lui Vladimir Putin încearcă să definitiveze anexarea provinciei Luhansk.

"Cea mai dificilă situație este acum în Donbas. Bakhmut, Popasna, Severodoneţk - în această direcție ocupatorii îşi concentrează cea mai mare parte din activitate în acest moment. Ei au organizat un masacru acolo și încearcă să distrugă toată viața. Nimeni nu a distrus Donbas, așa cum o face armata rusă acum.

Săptămânile următoare de război vor fi dificile și trebuie să fim conștienți de asta. Dar nu avem altă alternativă decât să luptăm. Să luptăm și să câștigăm. Eliberăm pământul și poporul nostru. Pentru că ocupanții vor să ne ia nu doar un lucru, ci tot ce avem. Inclusiv dreptul la viață pentru ucraineni", a mai anunţat Volodimir Zelenski.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Volodimir Zelenski
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close