Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski anunță o schimbare în strategia rușilor. Își concentrează forțele într-o nouă regiune

Volodimir Zelenski anunță o schimbare în strategia rușilor. Își concentrează forțele într-o nouă regiune

Ocupanții ruși își retrag forțele în sudul Ucrainei pentru a încerca să atace orașele din regiunea Dnipropetrovsc, a transmis de președintele Volodimir Zelenski în discursul său de astăzi.

Volodimir Zelenski anunță o schimbare în strategia rușilor. Își concentrează forțele într-o nouă regiune
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    01 Mai 2022   •   23:01

„Astăzi, trupele rusești au continuat să lovească pe teritoriul statului nostru. Ceea ce aleg ca ținte dovedește încă o dată că războiul împotriva Ucrainei pentru armata rusă este un război de exterminare. Au atacat un depozit cu îngrășăminte, au continuat să lovească zonele rezidențiale din Harkov, Donbas.

Ei își atrag forțele spre Sud pentru a încerca să atace orașele și comunitățile noastre din Dnipropetrovsc, ceea ce poate fi succesul strategic al Rusiei în acest război”, a declarat președintele.

Armata Ucrainei a distrus până acum aproximativ 1.000 de tancuri ruseşti, 2.500 de vehicule blindate şi aproape 200 de avioane. Lucrările de deminare continuă în zonele de Nord, unde forţele ruse au fost alungate. 69% din aşezările dezocupate au acum autoguvernare locală cu drepturi depline, a transmis Zelenski.

Sâmbătă, președintele Ucrainei s-a întâlnit la Kiev cu purtătorul de cuvânt al președintelui Turciei Ibrahim Kalin, în condițiile în care Recep Tayyip Erdoğan continuă eforturile pentru organizarea la Istanbul a unui summit între Zelenski și Vladimir Putin.

Președintele Ucrainei a anunțat că evacuarea uzinei Azovstal din Mariupol este în curs de desfășurare și a confirmat că primul grup de „aproximativ 100 de persoane" se îndreaptă „spre zona controlată". Refugiații vor ajunge luni în Zaporojia.

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close