Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, aplaudat în picioare după discursul emoționant din Parlamentul Regatului Unit

Volodimir Zelenski, aplaudat în picioare după discursul emoționant din Parlamentul Regatului Unit

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a ținut în această seară o alocuţiune „istorică” în Camera Comunelor, camera inferioară a Parlamentul Regatului Unit. Discursul său a fost urmat de aplauze puternice din partea aleșilor britanici.

Volodimir Zelenski, aplaudat în picioare după discursul emoționant din Parlamentul Regatului Unit
Sursa foto: Twitter | @ZelenskyyUa
de Gabriel Dano    |    08 Mar 2022   •   19:32

"Noi suntem țara care salvează oameni, în ciuda faptului că trebuie să luptăm cu una dintre cele mai mari armate din lume. Trebuie să ne luptăm cu elicopterele, rachetele. Întrebarea pentru noi este acum "a fi sau a nu fi", din Shakespeare. De 13 zile, această întrebare ar fi putut primi un răspuns, dar acum pot să vă dau un răspuns clar: da, 'a fi!'.

Și doresc să vă reamintesc cuvintele pe care Marea Britanie le-a auzit deja și care sunt atât de importante: noi nu vom renunța și nu vom pierde, noi vom lupta până la sfârșit pe mare, pe calea aeriană, vom continua să luptăm pentru țara noastră, indiferent de costuri.

Vom lupta în păduri, pe câmpuri, pe maluri, pe străzi. Doresc să adaug că vom lupta pe malurile diferitelor râuri, precum Nipru și că avem nevoie de ajutorul dvs, de ajutorul țărilor civilizate. Suntem recunoscători pentru acest ajutor, sunt foarte recunoscător ție Boris, te rog să sporești presiunea sancțiunilor la adresa acestei țări și te rog recunoaște această țară ca un stat terorist. Și te rog asigură-te că cerul Ucrainei este sigur.  Transmit toate cele bune ucrainenilor și Marii Britanii", a spus Volodimir Zelenski.

Parlamentarii britanici au aplaudat în picioare discursul președintelui ucrainean.

Zelenski: ”Putin este un criminal de război. A vrut să mă omoare pe mine și pe familia mea”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a răspuns într-un interviu dacă îl consideră pe președintele rus Vladimir Putin un criminal de război.

Șeful statului a spus acest lucru într-un interviu acordat canalului ABC TV.

În special, președintele a fost întrebat dacă îl consideră pe președintele rus Vladimir Putin un criminal de război.

„Eu cred că toți oamenii care au venit pe pământul nostru, toți cei care au dat ordine, toți militarii care au tras - toți sunt criminali de război”, a spus Zelenski,

De asemenea, a fost întrebat dacă crede că Putin vizează în mod deliberat civilii.

„Nu contează, rezultatul este același – mor oameni, sunt atacate școli, grădinițe, universități, cămine, bombardarea necugetă a unei centrale nucleare, care ar putea duce la dispariția Europei. În fiecare zi, fiecare oră este același lucru – oamenii mor”, a subliniat Zelenski.

În plus, președintele a confirmat că țările occidentale i-au oferit ajutor să iasă cu viață din Ucraina.

"Da, mi-au oferit. Au fost multe informații, au fost trimise mai multe grupuri de forțe speciale să mă omoare pe mine și pe familia mea. Am spus nu, cum pot face asta, sunt cetățean al țării mele și sunt președintele ales al acestui popor”, a subliniat Zelenski.

El a menționat că dorește ca războiul să se încheie pentru Ucraina cu un final fericit.

"Aș vrea ca finalul să fie ca în filmele americane. Sfârșit fericit pentru țara noastră".

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close