Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, avertisment dur la adresa lumii întregi, la forumul de apărare din Asia

Volodimir Zelenski, avertisment dur la adresa lumii întregi, la forumul de apărare din Asia

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski declară că rezultatul războiului pornit de Rusia în țara sa afectează nu doar Ucraina, ci și viitorul ordinii internaționale.

Volodimir Zelenski, avertisment dur la adresa lumii întregi, la forumul de apărare din Asia
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Ukraine Presidency
de Adrian Iclozan    |    11 Iun 2022   •   12:47

"Regulile viitoare ale lumii sunt decise pe câmpurile de luptă din Ucraina", afirmă el.

Zelenski s-a adresat prin legătură video summit-ului Shangri-La Dialogue din Singapore, același eveniment la care ministrul chinez al apărării l-a amenințat pe omologul american cu declanșarea unui război, dacă Taiwanul își declară independența.

Liderul de la Kiev a spus că forțele de apărare ucrainene încearcă să-i împingă pe ruși din zonele luate sub control de la începutul invaziei.

De asemenea, trupele Kievului se apără împotriva atacurilor feroce lansate de Moscova în est, în special în jurul orașului Severodonețk.

Menționând sprijinul primit până în prezent din partea aliaților occidentali și asiatici, președintele ucrainean a arătat că este "crucial" ca statele care ajută țara sa să nu încetinească ritmul.

El a mai indicat că Rusia blochează porturile ucrainene la Marea Azov și Marea Neagră, împiedicând Kievul să exporte produse alimentare în lume.

"Dacă nu putem exporta mărfuri alimentare, lumea se va confrunta cu o criză acută și gravă de alimente și cu foamete în multe state din Asia și Africa", a avertizat el, după ce a estimat, recent, la milioane de morți efectele unei astfel de crize.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close