Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski se va adresa astăzi Consiliului de Securitate al ONU, unde se va discuta despre masacrul de la Bucha

Volodimir Zelenski se va adresa astăzi Consiliului de Securitate al ONU, unde se va discuta despre masacrul de la Bucha

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunțat că se va adresa astăzi, pentru prima dată, Consiliului de Securitate al ONU, informează Reuters.

Volodimir Zelenski se va adresa astăzi Consiliului de Securitate al ONU, unde se va discuta despre masacrul de la Bucha
Sursa foto: Ukraine Presidency/Ukraine Presi
de Mia Lungu    |    05 Apr 2022   •   08:19

Sesiunea de astăzi a Consiliului de Securitate urmează să ia în considerare acuzațiile ucrainenilor privind uciderea civililor de către soldații ruși la Bucha, la nord-vest de Kiev, în urma descoperirii a sute de cadavre, unele legate și împușcate de la mică distanță.

Rusia a negat categoric acuzațiile, calificându-le drept „provocări” și spune că va prezenta Consiliului de Securitate "dovezi" că forțele sale nu au fost implicate în atrocități.

Liderul ucrainean a vorbit deja prin legături video inclusiv în Congresul SUA, Parlamentul britanic și Parlamentul European.

"Aș dori să subliniez faptul că suntem interesați de o anchetă cât mai completă și mai transparentă, ale cărei rezultate vor fi cunoscute și explicate întregii comunități internaționale", a spus Zelenski în discursul său video de marți dimineața.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski masacru Bucha
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close