Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski a declarat că o ”nouă cortină de fier” cade și închide Rusia în afara lumii civilizate

Volodimir Zelenski a declarat că o ”nouă cortină de fier” cade și închide Rusia în afara lumii civilizate

Purtând o uniformă militară, Volodimir Zelenski s-a adresat națiunii în timp ce Rusia își continua atacul pe mai multe fronturi, apropiindu-se de capitală. Liderul ucrainian a spus că o ”nouă cortină de fier” cade și închide Rusia în afara lumii civilizate.

Volodimir Zelenski a declarat că o ”nouă cortină de fier” cade și închide Rusia în afara lumii civilizate
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    24 Feb 2022   •   23:08

Numărul exact al victimelor nu este clar, dar include civili ucraineni. Estimările ONU transmit că peste 100.000 de oameni au fugit deja din casele lor. Mii de oameni venit în Moldova și România.

"Ceea ce am auzit astăzi nu sunt doar explozii de rachete, lupte și bubuitul avioanelor. Acesta este sunetul unei noi cotine de fier, care s-a coborât și închide Rusia de lumea civilizată. Sarcina noastră este ca acea cortină să nu cadă pe teritoriul ucrainean”, a spus Zelenski, potrivit BBC.

Cortina de fier se referă la împărțirea dintre Estul comunist și Occidentul capitalist al Europei de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial până la sfârșitul Războiului Rece.

Invazia Rusiei pe uscat, aer și mare a început după un discurs TV înainte de zori, în care președintele Vladimir Putin a cerut armatei ucrainene să depună armele. El a amenințat orice țară care va încerca să intervină se va confrunta cu ”consecințe pe care nu le-a văzut niciodată”.

Zelenski a susținut că forțele ucrainene au apărat cu succes regiunea estică a Donbasului, dar a spus că cea mai problematică zonă a fost Hersonul din sudul țării, unde trupele ruse s-au mutat la nord din Crimeea anexată.

În discursul său video de joi, liderul ucrainian a recunoscut că Ucraina ”a suferit pierderi de trupe”, dar a spus că ”unii luptători ruși” au fost capturați și ei.

×
Parteneri
AI-ul a început să mintă, să trădeze și își schimbă comportamentul în timpul testelor
x close