Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, anunț în direct după atacurile puternice ale lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski, anunț în direct după atacurile puternice ale lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, discurs menit să însuflețească trupele ucrainene depășite numeric de cele rusești dar și unul prin care cere ajutor lumii împotriva agresorului care își pune ”gheara” pe teritoriul său. Mesajul a fost transmis live în urmă cu doar câteva minute, în Parlamentul European.

Volodimir Zelenski, anunț în direct după atacurile puternice ale lui Vladimir Putin
de Laura Dinu    |    01 Mar 2022   •   14:00

”Soldații își apară libertatea, sunt foarte mulțumit de ceea ce am văzut acum, de ceea ce am auzit aici. Sunt foarte fericit că simt această atmosferă, suntem uniți și este motivul pentru care sunt fericit acum. 

Nu am știut că acesta este prețul pe care urmează să îl plătim și este o tragedie, este un preț mult prea mare pe care trebuie să îl plătim! Sunt mii de oameni care au fost uciși. 

Nu citesc discursul de acum de pe o hârtie, pentru că hârtiile au pierdut iar realitatea din țara noastră este cu totul și cu totul alta. Ceea ce trebuie să facem față vieții reale, vieții adevărate, oamenilor uciși. 

Cred că este dreptul nostru să fim egali, la fel ca si dumneavoastră! Suntem cei mai puternici oameni și cei mai buni oameni! Ucrainenii incredibili! Foarte des ne place să spunem că suntem peste ceilalți și ne bucurăm că puteți vedea acest lucru.

Sunt convins că vedeţi acum direcţia europeană a Ucrainei. Mi-ar plăcea să aud că această opţiune europeană a ucrainienilor pentru dumneavoastră este una care este sprijinită.

Dimineața de astăzi a fost una tragică pentru noi. Două rachete au lovit Harkovul. Sunt mulți ruși, de asemenea, acolo. Sunt peste 20 de universități acolo, este orașul care are cele mai multe universități din țara noastră. Sunt oameni deștepți, sunt oameni inteligenți, sunt oameni educați acolo.

Este  şi cea mai importantă piaţă acolo - Piaţa Libertăţii - şi se spune că este cea mai mare piaţă din Europa. Vă puteţi imagina, în această dimineaţă, două rachete au lovit această Piaţă a Libertăţi şi foarte mulţi oameni au fost ucişi acolo. Este un atac la libertate. Luptăm pentru libertatea noastră”, sunt primele declarații ale lui Volodimir Zelenski

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close