Antena 3 CNN Externe Suma uriașă pe care Volodimir Zelenski o cere de la FMI și Banca Mondială

Suma uriașă pe care Volodimir Zelenski o cere de la FMI și Banca Mondială

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat unei reuniuni a Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale, anunțând suma de care țara sa are nevoie pentru a supraviețui războiului.

Suma uriașă pe care Volodimir Zelenski o cere de la FMI și Banca Mondială
Sursa foto: CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Apr 2022   •   23:35

Potrivit lui Zelenski, nevoile Ucrainei se ridică în prezent la aproximativ 7 miliarde de dolari pe lună, din cauza pierderilor economice grave pricinuite de război. 

Suma anunțată este în creștere față de cele 5 miliarde de dolari pe lună, indicate anterior de guvernul de la Kiev.

Zelenski a arătat că blocada instituită de ruși asupra porturilor ucrainene la Marea Neagră a făcut imposibile exporturile de grâu ale Kievului.

Deja, prețul cerealelor a explodat în zone care se bazează pe grâul ucrainean, cum ar fi Africa de Nord, arată BBC.

Președintele ucrainean a adăugat că forțele militare ruse urmăresc distrugerea tuturor obiectivelor ce pot servi ca bază economică de trai, între care gări, depozite de alimente și rafinării.

El a îndemnat la ruperea relațiilor cu Rusia și a apreciat că aceasta ar trebui exclusă "imediat" din toate instituțiile financiare internaționale, inclusiv FMI și Banca Mondială.

Zelenski și-a încheiat discursul spunând că speră că următoarea reuniune a celor două organizații va avea loc într-unul dintre orașele ucrainene reconstruite cu sprijinul FMI și al Băncii Mondiale.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski FMI banca mondiala
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close